Home Video Akcija Sudske policije RS poput scena iz američkih filmova (VIDEO)

Akcija Sudske policije RS poput scena iz američkih filmova (VIDEO)

0
Boban Railić (24) iz Trna kod Laktaša označen kao nasilna i osoba opasna po okolinu uhapšen je u četvrtak u spektakularnoj akciji Interventne jedinice Sudske policije RS u kojoj je za dlaku izbjegnuta upotreba oružja, saznaje Srpskainfo.– Obzirom na napomene Osnovnog suda Banjaluka, te Policijske stanice Trn da se radi o osobi koja je nasilna i opasna po okolinu, te da ga je potrebno odmah uhapsiti, sačinjen je detaljan plan akcije hapšenja. U akciji su učestvovale dvije grupe službenika sudske policije, u civilu i uniformama – objasnio je za Srpskainfo direktor Sudske policije RS Željko Dragojević.

Detaljnim obilaskom terena Railić je u četvrtak lociran u lokalu „Oaza“ u Glamočanima kod Trna.

– Dva službenika Sudske policije RS u civilu ušli su u lokal, te na osnovu fotografije utvrdili da se u lokalu nalazi Boban Railić. Nakon toga aktivirana je grupa u uniformama i sa obilježenim vozilom – naveo je Dragojević.

Kada je vozilo sudske policije došlo do pomenutog lokala, Railić ga je primijetio, pa znajući da je u toku potraga za njim, ustao je i pokušao pobjeći.

Dvojica sudskih policajaca u civilu pokušali su odmah zaustaviti Railića da ne izađe iz lokala, ali je bjegunac pružao otpor i na sve načine pokušvao da izađe napolje. Na kraju je uz prijetnju da će sudski policajci upotrijebiti oružje, Railić ipak savladan, te su mu stavljene lisice na ruke.

– Railić je uhapšen u skladu sa Zakonom o sudskoj policiji RS, pravilnicima o upotrebi vatrenog oružja i ostalih sredstava prinude, te upotrebom fizičke snage. O svemu je sačinjena službena zabilješka – objasnio je direktor Sudske policije RS Željko Dragojević.

Osnovni sud u Banjaluci u januaru ove godine osudio je Railića na šest mjeseci zatvora zbog krađe automobila BMW.

Railić je osuđen nakon što je sa banjalučkim tužilaštvom dogovorio sporazum o priznanju krivice.

Prema presudi Railić je u maju prošle godine od oštećenog Radomira K. ukrao BMW čija je vrijednost procijenjena na 11.990 maraka.

– Railić je 11. maja 2017. godine došao do dvorišta porodične kuće oštećenog, otvorio kapiju i ušao BMW koji je bio otključan, te ga je otvorio  i sjeo na mesto vozača. Zatim je iz kasete uzeo kontakt ključ kojim je upalio BMW i odvezao se iz dvorišta. Auto je predao saučesniku Damiru J.- bilo je navedeno u presudi Osnovnog suda Banjaluka.

Za krađu BMW Railiću je isplaćeno 300 maraka.

Amnestiran

U skladu sa Zakonom o amnestiji RS koji je usvojen u julu ove godine Bobanu Railiću je od ukupne kazne od šest mjeseci „skinuta“ četvrtina.

Prema ovom zakonu sve pravosnažno osuđene osobe koje su se u trenutku donošenja zakona nalazile u zatvorima ili su čekale odlazak na izvršenje amnestirane su za četvrtinu kazne.

(Blic)