Home Banjaluka Ako vlast ne ispuni zahtjeve, slijede novi protesti!

Ako vlast ne ispuni zahtjeve, slijede novi protesti!

0

Veterani odbrambeno – otadžbinskog rata predali su na protokol u NS RS inicijativu za održavanje tematske sjednice. Traže izmjene Zakona o pravima boraca. Najavili su nove proteste ukoliko u roku od mjesec dana ne bude zakazana sjednica.

”Ukoliko ne bude nikakvih pomaka, onda ćemo 6. novembra ovdje organizovati ozbiljniji skup. Na taj skup više nećemo dolaziti automobilima, već autobusima” – kaže predsjednik Veterana odbrambeno – otadžbinskog rata RS Risto Jeftić.

Nakon Narodne skupštine, veterani su produžili i do palate Republike Srpske. Isti zahtjev predali su na protokol predsjednika RS.

”Očekujemo tematsku sjednicu. Da dođe više realan Zakon koji bi zadovoljio sve nas. Molimo predsjednicu, ustvari ne da molimo, nikada nismo molili, da svojim autoritetom zakaže sednicu i da se više jednom ovo riješi. Imaju mjesec dana da ne kažem roka” – kaže Momir Dabić iz Udruženja veterani odbrambeno – otadžbinskog rata Sokolac.

Veterani traže podršku svih poslanika. Za sada to imaju od PDP-a i SDS-a.

”Mi ćemo podržati ako bude ta inicijativa došla na Kolegijum, ali sam gotovo siguran da ta piča neće doći na red prije izbora”- kaže šef Kluba poslanika SDS U NS RS Miladin Stanić.

Šef Kluba SNSD Igor Žunio rekao nam je u telefonskom razgovoru da prvo mora vidjeti inicijativu i da tek onda može odgovoriti na pitanja kakav će biti stav SNSD-a.

BN TV