Home Banjaluka Aktivistkinja dala izjavu policiji zbog osmomartovskog marša u Banjaluci!

Aktivistkinja dala izjavu policiji zbog osmomartovskog marša u Banjaluci!

0

Aktivistkinja Udruženja građana “Oštra nula” iz Banjaluke Milica Pralica pozvana je danas u PS Banjaluka zbog održanog osmomartovskog marša u Banjaluci i navodnog remećenja javnog reda i mira tokom njegovog održavanja na Dan žena.

Podsjetimo, odmah nakon završenog osmomartovskog marša portalu BUKA je rečeno kako je nekoliko policajaca prišlo organizatorima, kazavši im da im se čini da skup nije u skladu sa onim što je prijavljeno policiji.

Pralica je danas, kao organizatorka skupa, dala izjavu u policiji zbog okolnosti tokom događaja u Banjaluci.

“Iz policije su me pozvali kao organizatoricu skupa “osmomartovski marš” da dam izjavu, jer je tokom samog marša došlo do narušavanja javnog reda i mira, konkretno zbog glasnog vikanja i uzvikivanja, to nisu tačno precizirali. Ja sam u prisustvu svog advokata rekla kako je u stvari tekao marš i šta se sve to desilo. Nije bilo nekih drugih pitanja i slično.”

Na konstataciju da se osmomartovski marš u Banjaluci organizuje unazad nekoliko godina i da nije bilo nikakvih primjedbi od strane policije naša sagovornica odgovara:

“To je ono što sam im i ja rekla. Ove godine su rekli da je glasno uzvikivanje parola i zviždanje smetalo i da su poruke ove godine bile drugačije. Ne znam na šta se tu konkretno misli. Pretpostavljam zbog čega, ali nemam nikakve konkretne dokaze da to mogu da kažem”, kazale je Pralica.

Ona je rekla kako će biti saslušani i redari pa će se nakon toga ili pokrenuti postupak ako za to ima osnova.

“Još uvijek čekam šta će biti nakon današnjeg davanja izjave”, zaključila je za kraj Milica Pralica iz Udruženja “Oštra nula”.

Prema nezvaničnim informacijama najavljene su prekršajne prijave, a prema istim tim informacijama policiji je zasmetalo korištenje riječi “Pravda”, te uzvikivanje parola koje se mogu dovesti u vezu sa aktivnostima “Pravde za Davida”.

Buka