Home Sport Amerikanci u NEVJERICI nakon partija Bogdanovića na Mundobasketu

Amerikanci u NEVJERICI nakon partija Bogdanovića na Mundobasketu

Bogdan Bogdanović iza sebe ima fenomenalni turnir u Kini, što su primjetili i američki novinari koji se nadaju takvoj igri i u NBA ligi.

Čuveni američki novinar Bil Simons, koji je glavni urednik “Ringera”, napisao je da igranje za reprezentaciju i te kako znači, na šta se nadovezao njegov mlađi kolega Kevin O’Konor.

– Takođe, igranje za reprezentaciju znači. Ljudi koji se pretvaraju da tako nije su glupi. Đinobilijev nastup na OI 2004. godine ga je odveo na drugi nivo. Bogdanović je bio najbolji igrač na terenu i nema šanse da mu to neće pomoći da podigne igru na viši nivo u Kingsima, itd, itd… – napisao je Simons.

Bogdanović je odigrao osam utakmica na Mundobasketu u Kini ima prosjek od 22,9 poena, 4,1 skokova i 4,4 asistencije, uz svega jednu izgubljenu loptu i procente od 55,6 iz igre, 53 za tri poena i 80 odsto s bacanja.

– Saglasan sam. Ukoliko Bogdanović napravi iskorak kao Badi Hild prošle sezone, drastično će promijeniti budućnost Sakramenta. Uzbudljivo vrijeme je pred Kingsima – nadovezao se O’Konor.

Srbija je na Svjetskom prvenstvu u Kini zauzela peto mjesto, a Bogdanovićaje bio ubjedljivo najraspoloženiji igrač. Bek Sakramenta je vjerovatno jedina svijetla tačka srpskog turnira u Kini, na kojem će se za titulu boriti Argentina i Španije (14h).

(B92)