Home Banjaluka Andrej Pucarević ljubavnim pjesmama probudio emocije Banjalučana

Andrej Pucarević ljubavnim pjesmama probudio emocije Banjalučana

0

Svirati pred svojim sugrađanima u nekom od banjalučkih kafića nije toliko težak posao, ali svirati pred svojim sugrađanima u Kulturnom centru Banski dvor potpuno je druga priča.

Da može uspješno da se prilagodi i prostoru i situaciji, u četvrtak veče je pokazao banjalučki muzičar Andrej Pucarević, koji je nastupio upravo u Banskom dvoru na koncertu koji je nosio naziv “Tamo gdje ljubav počinje”.

Uz klavirsku pratnju Arsena Čarkića otpjevao je neke od najljepših domaćih ljubavnih balada, ali i neprevaziđenih rok numera, kao i nekoliko svojih pjesama.

Od pjesama Zdravka Čolića, preko onih najljepših Olivera Dragojevića do Kemala Montena, Pucarević i Čarkić su pokazali koliko su uigran tandem, ali i da im improvizacija nije slabija strana.

Pucarević je istakao da se on i Čarkić poznaju, kako reče, od prošlog milenijuma, te da je u pitanju porodično-prijateljska saradnja.

“Mi stalno sviramo sebi za dušu, već nekoliko decenija, tako da smo riješili da jednu od tih naših kućnih muzičkih večeri podijelimo sa našim sugrađanima”, rekao je on.

Na to se Čarkić nadovezao otkrivajući da uglavnom vježbaju nedjeljom u popodnevnim časovima, kada je on slobodan, a kada Pucarević ustane poslije radne subotnje večeri.

Pucarević je u jednom trenutku primijetio da bi možda trebalo više da priča, ali kako je priznao pred publikom, onda se potpuno zbuni, pa je bolje da pjeva.

Kako je veče odmicalo, i publika se opuštala, pa je zajedno s njim pjevala Čolićeve “Zagrli me” i “Prava stvar”, ali i da “Da te bogdo ne volim”, “Bijelog dugmeta”, a svima je dušu razgalio uzevši gitaru i svirajući “Dušo moja” Kemala Montena.

“Bitno je da se probudi ljubav kod svih ljudi i znači mi što na moje emocije publika takođe uzvraća emocijama. Dosta toga se promijenilo u muzici od mojih početaka, ali sada nemam namjeru da stajem i već uveliko snimam nove autorske numere”, kazao je Pucarević.

Priznao je da je donedavno mogućnost da svira u Banskom dvoru bila kao nekome odlazak na Mars. Ali, on je svoj Mars osvojio, a publika je ovog talentovanog muzičara teška srca pustila da ode sa scene.

Nezavisne