Home Vijesti Avion kompanije FlyBosnia završio probni let u Bugarskoj, uskoro stiže u BiH...

Avion kompanije FlyBosnia završio probni let u Bugarskoj, uskoro stiže u BiH (VIDEO)

0
Naime, iz ove kompanije prije dva dana su podnijeli zahtjev za let iz Bugarske za Sarajevo, a odobrenje bi mogli dobiti već u toku ove sedmice.

U snimku koji je u posjedu Klix.ba pogledajte izlazak aviona iz hangara na pistu bugarskog aerodroma.

Iz Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH nedavno su za Klix.ba kazali da kompaniji FlyBosnia još uvijek nije izdata Potvrda zračnog operatera (AOC), ali da je postupak u završnoj fazi.

“Očekuje se da kompanija dopremi avion u BiH, nakon čega će uslijediti još nekoliko provjera i inspekcijskih nadzora te će se, nakon što to bude obavljeno, znati da li kompanija ispunjava sve uslove da bi dobila AOC s odgovarajućim operativnim specifikacijama”, kazali su iz BHDCA.

Avion je nabavljen od bugarske aviokompanije Balkan Holiday Air, trebao bi saobraćati na relaciji Sarajevo – Rijad, a plan je da se vremenom proširi lista destinacija na Džedu, Frankfurt, Štokholm i Amsterdam.

Iako je prvi let na relaciji Sarajevo – Rijad bio najavljen za 10. juni, let nije realizovan jer se proces dobijanja dozvole za obavljanje komercijalnih letova odužio.

Saudijski konglomerat opisao je FlyBosniu kao novu, mladu i dinamičnu aviokompaniju koja će težiti tome da osigura putnicima uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga. Osnivači FlyBosnie su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji.

(Klix)