Home Sport Balkanska grupa na Evru: Srbi ponovo na Hrvate, tu su i Crnogorci

Balkanska grupa na Evru: Srbi ponovo na Hrvate, tu su i Crnogorci

0

Rukometaši Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu igraće u grupi A, zajedno sa Hrvatskom, Bjelorusijom i Crnom Gorom, odlučeno je žrijebom u bečkom “Erste Bank Kampusu”.


“Orlovi” su imali sreće s obzirom na činjenicu da su žrijebani iz četvrtog šešira. Tako su, primjera radi, iz drugog mogli da dobiju Njemačku, Norvešku, Mađarsku… a dobili su Bjelorusiju.

Potencijalni rivali iz trećeg šešira četi Nenada Peruničića bili su Islanđani, Švajcarci, Austrijanci… A “zapali” su ih Crnogorci.

Na koncu, iz prvog šešira su dobili i Hrvate, s kojima su igrali i u kvalifikacijama. Nema sumnje da su “kockasti” favoriti, međutim, beogradski remi daje nadu da Srbi mogu barem da zaprijete. U najjačem šeširu bile su i Francuska, Danska, Španija…

Kontinentalna smotra u Austriji, Švedskoj i Norveškoj nosiće epitet istorijske, pošto će na njoj po prvi put učestvovati 24 selekcije.

Među njima je i reprezentacija BiH, koja će debitovati na Evru. Nastupiće u grupi D, sa Francuskom, Norveškom i Portugalom.

“Orlovi” su na posljednjem Evru, 2018. u Hrvatskoj, zauzeli 12. poziciju. Predstojeći šampionat igraće se od 9. do 26. januara 2020. godine.

Srpska Cafe