Home Crna hronika Banja Luka: Osumnjičen da je slao gole fotografije maloljetnici

Banja Luka: Osumnjičen da je slao gole fotografije maloljetnici

Banjalučka policija identifikovala je i ispitala R.Š. zbog sumnje da je putem Facebooka slao gole fotografije i poruke djevojčici.

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo “Iskorištavanje kompijuterske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih djela seksualnog zlostavljanja ili iskorištavanja djeteta”.

Naime, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, su putem društvenih mreža i sredstava javnog informisanja došli do saznanja da je izvršeno krivično djelo.

Kod R.Š. su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Kako nezvanično saznajemo, policija je dobila prijavu nakon što su na društvenim mrežama objavljene fotografije navodne prepiske osumnjičenog sa maloljetnicom. On je, naime, slao svoje gole fotografije na lažni profil djevojčice iza kojeg su zapravo bili lovci na pedofile.

Njega su otkrili članovi grupe “Stop pedofiliji” koji su napravili lažni profil dvanaestogodišnje djevojčice na Facebooku, na koju se “upecao” te je slao djevojčici poruke neprimjerenog sadržaja. Objavljena je i prepiska sa Facebook profila pod imenom Radovan Šikanić sa profilom iza kojeg je stajala navodna djevojčica, kao i sadržaj tih poruka.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu, te da se protiv R.Š. dostavi Izvještaj nakon kompletiranja predmeta.