Home Crna hronika Banja Luka: Policija oduzela tri automobila

Banja Luka: Policija oduzela tri automobila

0

Banjalučka policija oduzela je od trojice višestrukih povratnika u činjenju saobraćajnih prekršaja tri automobila.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 01.04.2021. godine, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili su kontrolu putničkog vozila marke „Citroen“, kojim je upravljalo lice inicijala J.M. iz Banjaluke. Kontrolom je utvrđeno da je navedeni upravljao vozilom iako je vozilo odjavljeno zbog nekorištenja i registarske tablice vraćene u PU Banjaluka”, naveli su u PU Banjaluka.

Dodali su da je provjerom u službenim evidencijama, utvđeno da je J.M. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 3.230 KM.

“Prikupio” 16.033 KM kazni

“Istog dana, izvršena je kontrola putničkog automobila marke„Audi“, kojim je upravljalo lice inicijala T.A. iz Modriče. Kontrolom je utvđeno da je navedeni upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je T.A. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 16.033 KM”, objasnili su u PU Banjaluka.

Prema njihovim riječima, policijski službenici Policijske stanice Kotor Varoš, istog dana, izvršili su uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Pobrđe, a u kojoj je učestvovalo lice inicijala M.P. iz Teslića.

“Uviđajem je utvrđeno da je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je M.P. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 1.700 KM”, kazali su u PU Banjaluka.

Naveli su da će od lica J.M., T.A. i M.P. zbog počinjenih prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem istih oduzeta su vozila, te će biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, nadležnom sudu.

“O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje”, zaključili su u PU Banjaluka.