Home Banjaluka Banjalučani prave specijalizovane torbe za muzičare koje su tražene i u Austriji...

Banjalučani prave specijalizovane torbe za muzičare koje su tražene i u Austriji (FOTO)

0

Ivan Milinković, dipl.ing tekstilnog inženjerstva iz Banjaluke oko osam godina bavi se izradom torbi za muzičku foto i video opremu „Protector“, a nedavno je u okviru svog rada, sa svojim timom, krenuo i sa izradom modnih torbi za žene i muškarce.

On kaže da su torbe „Onemore“ postale prepoznatljive na tržištu, a žele ostati tako prepoznatljivi po kvalitetu i dizajnu.

Sama ideja o izradi muzičkih torbi došla je zbog lične potrebe.

 

„Ova priča je veoma duga, po struci sam tekstilni inženjer, a honorarno sam radio kao DJ i u nekom momentu kada mi je trebala zaštita za moju opremu odlučio sam da je napravim za sebe. Nakon toga su počeli moji prijatelji da se raspituju za slične zaštitne torbe i tako je sve krenulo. Nastao je Protector“, kaže za BUKU Ivan.

Dodaje da je kvalitetna zaštita u transportu nešto što je nophodno profesionalnim muzičarima, fotografima ili snimateljima.

„Naše torbe su počele da mijenjaju čvrste kofere, jer imaju veoma slične performanse kada je u pitanju zaštita i trajanje, a upotreba i korištenje je mnogo lakša jer su koferi glomazni i teški“, ističe on i dodaje da već dvije godine rade i izvoz torbi i na austrijsko tržište, a u pitanju su specifične zaštitne torbe za audio opremu.

Kada je riječ o tržištu sa ovako usko specijalizovanom ponudom Ivan kaže da je najbitnije imati proizvod koji riješava probleme bolje od drugih konkurenata, to je ono što karakteriše Protector torbe.

 

„Veoma su lagane, pružaju odličnu zaštitu, mogu dugo da traju jer su izrađene od kvalitetnih materijala i to je ono što nas najviše izdvaja od drugih“, ističe on.

Kada je riječ o ratu tokom pandemije Ivan kaže da su njihovi klijenti muzičari i fotografi koji su veoma pogođeni pandemijom i to se odrazilo i na njihovo poslovanje ali smo vrlo brzo uspjeli da se prilagode novonastaloj situaciji i poslovanju.

„Baš tad smo odlučili kreirati i novi brend i krenuti u nešto novo. Tako je i nastao ‘onemore’, a to su modne torbe za žene i muškarce. To je jedno potpuno novo iskustvo za nas. Imali smo mnogo iskustva u proizvodnji torbi ali ‘onemore’ je jedno potpuno novo iskustvo, upotreba modnih materijala, nove forme torbi, veoma zanimljivo i kreativno. Reakcije naših starih klijenata i novijh koje smo dobili su nevjerovatne“, kaže naš sagovornik.

 

On dodaje da su i problemi sastavni dio svakog biznisa.

„Mi na to gledamo kao nešto što određuje kojim putem da idemo i koje odluke da donosimo. Obično najveći problem u nekom momentu ispadne kao odlična stvar nakon nekog vremena. Naravno, potrebno je mnogo rada i zalaganje da bi se išlo naprijed te stavljanje fokusa na rješavanje a ne na same probleme“, ističe Ivan.

Kada je riječ o planovima za budućnost Ivan kaže da planiraju da unapređuju proizvode, ali i proizvodne procese kako bi kupcima pružili maksimalnan kvalitet.

 

„Želja nam je da budemo prisutni na trzištu BIH u što vise prodavnica, a takođe i otvaranje svojih maloprodajnih objekata. Za sad prodaja se vrši online“, kaže Ivan Milinković.

 

 

Buka