Home Banjaluka Banjalučani stariji od 65 godina u redu za vakcinaciju: Danas bez zakazivanja

Banjalučani stariji od 65 godina u redu za vakcinaciju: Danas bez zakazivanja

0

Svi građani Banjaluke stariji od 65 godina, koji su zainteresovani za vakcinaciju protiv virusa korona mogu se danas, bez prethodnog zakazivanja termina, vakcinisati u hali Banjalučkog velesajma, saopšteno je iz Doma zdravlja Banjaluka.

Vakcinacija protiv virusa korona odvijaće se od 8.00 do 15.00 časova vakcinom Astra Zeneka.

Mladen Šukalo, član tima za vakcinaciju u Domu zdravlja Banjaluka rekao je da je zadovoljan što su građani pepoznali značaj vakcinacije i što su u velikom broju došli na vakcinaciju.

“Odziv građana je veliki i danas planiramo da vakcinišemo sve građane preko 65 godina, ne moraju imati ni termin. Svi će biti vakcinisani u skladu sa preporukama doktora. Vakcinisaćemo koliko god bude potrebe i koliko građana dođe. Vakcinacije će spasiti milione ljudskih života i pojavu teških kliničkih slika. Svaka vakcina je efikasna i bezbjedna”, rekao je Šukalo u izjavi novinarima.

Iz Doma zdravlja podsjećaju da su ključne mjere za zaštitu od zaražavanja virusom korona, koji izaziva bolest kovid 19, nošenje maski, higijena ruku i održavanje fizičkog rastojanja među osobama od najmanje dva metra.

S ciljem zaštite sebe i drugih, ove mjere moraju da primjenjuju i osobe koje su preležale kovid 19, kao i one koje su se vakcinisale jednom ili obje doze vakcine.

 

Buka