Home Banjaluka Banjalučanin Danilo Milosavljević glasom osvaja srca publike i žirija

Banjalučanin Danilo Milosavljević glasom osvaja srca publike i žirija

0

Za mladog Banjalučanina Danila Milosavljevića (11) kažu da ima anđeosku boju glasa koja osvaja srca publike i žirija, a potvrda svega su mnogobrojne pobjede na festivalima i brojna priznanja sa muzičkih takmičenja u proteklih nekoliko godina.

– Muzika je za mene život i dok pjevam, osjećam se predivno. Volim da taj osjećaj dijelim sa publikom. Jedna od velikih želja mi je da nastupim u “Pinkovim zvezdicama” i tamo pokažem koliko vrijedim – istakao je Milosavljević.

Ovaj razdragani đečak naizgled se ni po čemu posebno ne razlikuje od svojih vršnjaka, ali kada zapjeva, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

– Najviše volim da pjesmom razveselim tužna lica. To me čini neizmjerno srećnim. Kad god imam priliku, ja pjevušim – ispričao je kroz smijeh Milosavljević.

U njegovoj sobi posebno mjesto ima polica koju krase mnogobrojni pehari i diplome, a odnedavno je tu gran pri koji je proteklog vikenda osvojio na festivalu “Šareni vokali” u Somboru.

– Nisam očekivao pobjedu, ali pjesma “Ljubav beskrajna” je osvojila publiku i stručni žiri. Bio sam veoma srećan zbog apsolutne pobjede. Takvi nastupi me motivišu da radim još više – kazao je Milosavljević.

Dodao je da je posebno zahvalan svom profesoru Marku Cvijiću koji redovno radi s njim.

– Pjevanjem se bavim već nekoliko godina, a pohađam i Malu pjevačku akademiju. Redovno vježbam sa svojim mentorom Markom kome sam zaista zahvalan za znanje koje mi nesebično prenosi – istakao je Milosavljević.

Posebno ističe da mu je najveća podrška porodica koja je uvijek uz njega na svim takmičenjima.

– Svi smo ponosni na Danila i uspjehe koje ostvaruje. Mnogo se trudi, a muzika je njegova velika ljubav – rekla je Danilova majka Tea Milosavljević.

Dodala je da je mnogo napredovao i da zbog toga veliku zahvalnost duguju Maloj pjevačkoj akademiji, profesorici Karolini Mihailović i profesoru Marku Cvijiću.

Sreću zbog uspjeha mladog pjevača nije krio ni njegov profesor Marko Cvijić.

– Danilo mnogo radi na sebi. On je izuzetno vrijedno i talentovano dijete. Zadovoljstvo je raditi sa takvim učenikom – istakao je Cvijić.

 

“Oskar popularnosti”

Danilo Milosavljević, pored učešća na raznim takmičenjima, ove godine nastupio je rame uz rame sa brojnim regionalnim muzičkim zvijezdama na manifestaciji “Oskar popularnosti”. Pjevao je sa Bojanom Radovanović koja je bila predstavnica Srbije na đečijoj “Evroviziji”.

– Velika nam je čast što je baš njemu ukazano povjerenje da otvori ovu manifestaciju – rekla je Danilova majka Tea Milosavljević.

glassrpske.com