Home Crna hronika Banjalučanin pretučen na smrt, dva lica lišena slobode

Banjalučanin pretučen na smrt, dva lica lišena slobode

0

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 03.09.2018. godine, lišili su slobode M.L.(1999) i M.B.(1990) obojica iz Banje Luke osumnjičene da su izvršili krivično djelo Teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom.

Naime, Policijskoj upravi Banja Luka, 28.08.2018. godine, prijavljeno je da su nepoznata lica fizički napala šezdesetjednogodišnjaka iz Banje Luke, nanijevši mu povrede zbog kojih je zadržan na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Radeći po zaprimljenoj prijavi, lica su istog dana identifikovana te ispitana na okolnosti nanošenja povreda, a prema početnim saznanjima dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, djelo je kvalifikovao kao „Tjelesna povreda“.

Policijska uprava Banja Luka, 03.09.2018. godine od strane zdravstvene ustanove, obaviještena je da je šezdesetjednogodišnjak preminuo, te su na okolnosti sumnje izvršenja krivičnog djela Teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom lišeni slobode M.L.(1999) i M.B.(1990) obojica iz Banje Luke.

Lica će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u toku dana biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka na postupanje iz njihove nadležnosti.