Home Vijesti Banjalučanin volontirao u sirotištu u Africi: “Nigdje nećeš vidjeti toliko nasmijanih ljudi,...

Banjalučanin volontirao u sirotištu u Africi: “Nigdje nećeš vidjeti toliko nasmijanih ljudi, koji žive u tako lošim uslovima”

0

Period kojeg ću se sjećati čitav život. Boravak u sirotištu u Africi, u mnogome je učinio da gledam drugačije na stvari oko sebe. Tek kad si tu, zaista shvatiš težinu života. Shvatiš šta su pravi problemi. Brige. Shvatiš da sve ono što si do sada smatrao preprekom, su u suštini ne bitne stvari, te da ljudi na svijetu žive srećno sa mnogo manje od onoga što mi smatramo da je potrebno, ovako svoj boravak u Africi opisuje Banjalučanin Robert Dacesišin.

Robert, koji je obišao mnogo zemalja, kaže da je ovo bilo vjerovatno njegovo najteže putovanje, jer je Afrika sama po sebi jako teška, te pozvao sve ljude koji žele da volontiraju da mu se jave i on će im pomoći.

– Nebitno da li su Tanzaniji, Keniji ili negdje u Gani, Afrika je potpuno novi svijet od onoga što si vidio do sada. I nije za svakoga. Nikako. Ali zato trenuci koje proživiš ovdje, ostaće ti u sjećanju čitav život. Nigdje nećeš vidjeti toliko nasmijanih ljudi, koji žive u tako lošim uslovima. Ova djeca zaista zaslužuju mnogo toga – napisao je Robert ispod vida koji je snimio u sirotištu.

Robert nikako nije išao praznih ruku, a mališane je obradovao i cepelama iz banjalučke fabrike obuće “Bema” koji se mališanima bile poklon iz Banjaluke.

– Mnogo bi mi značilo ako bi podijelio ovaj video, kako bi on došao do nekoga ko bi želio da pomogne ovoj djeci. Na bilo koji način. Naše malo njima znači jako mnogo – napisao je Robert na svom “Fejsbuk” profilu.

(Blic)