Home Crna hronika Banjalučanka oštetila osiguranje za više od MILION MARAKA

Banjalučanka oštetila osiguranje za više od MILION MARAKA

0

Protiv Biljane Grujić iz Banjaluke policija je podnijela izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da je raznim malverzacijama oštetila “Sarajevo osiguranje” za više od 1,1 milion maraka, potvrđeno je za Srpskainfo.

Grujićeva je osumnjičena da je krivično djelo počinila u periodu od oktobra 2013. do marta 2015. godine, obavljajući funkciju odgovornog lica u osiguranju sa sjedištem u Banjaluci.

– Ona je naložila zaposlenim zastupnicima u osiguranju, da na osnovu zaključenih polisa osiguranja od automobilske odgovornosti istovremenu popunjavaju i ugovore o zakupu prostora na vozilima za isticanje reklame osiguranja za novčanu naknadu – pojasnili su u policiji.

Ta novčna naknada se unosila u zaključeni ugovor i kao takva je trebala biti uplaćena na tekuće račune klijenata, što nije urađeno.

– Novac koji je trebao da bude uplaćen na tekuće račune klijenata, je uplaćivan kao akontacija na račun zaposlenih zastupnika, a po nalogu Grujićeve. Po njenom naređenju, protivno propisima i poslovanju, taj novac je knjižen kao utrošak novčanih sredstava na troškove osiguranja. Time je nanesena šteta osiguranju od 1.130.370 maraka, a za koliko su zaposleni ostvarili protivpravnu imovinsku korist – istakli su u policiji navodeći inicijale osumnjičene.

Srpska Info