Home Banjaluka Banjalučanka ukazala na problem: Tužno je što imam želju za čitanjem, ali...

Banjalučanka ukazala na problem: Tužno je što imam želju za čitanjem, ali ne i mogućnost da dođem do knjiga

0

Banjalučanka Tatjana Berić ukazala je na problem nepostojanja rampe za osobe sa inaliditetom u Narodnoj i univerzitetkoj biblioteci RS u Banjaluci.

Da bi ukazala na konkretan problem snimila je video. Video je snimila ispred Narodne i univerzitetske biblioteke RS u koju je ulaz korisnicima kolica onemogućen zbog velikog broja stepenica i nepostojanja rampe.

“Institucije koje nisu prilagođene za sve šalju poruku da nismo poželjni, da nismo potrebni. A ja se ne želim osjećati nepoželjno bilo gdje u svom gradu. Univerzitetska biblioteka nažalost nije jedina institucija koja nema sluha za osobe sa invaliditetom. U Polikliniku se ne može ući poslije 15 časva, a vikendom lift ne radi nikako. U Banskom dvoru ima neki pokušaj rampe, koji često ne radi i moraš se najaviti dan ranije da planiraš doći, da bi portir mogao pomoći. Takođe je nemoguće ući u Gradsku upravu ili Cinepleks Palas”, kaže za BUKU Tatjana Berić.

Dodaje da kad god želi negdje da ide uvijek mora voditi dvije osobe kako bi joj pomogle.

“A valjda u gradu koji želi biti evropska prijestonica kulture sve institucije trebaju imati sluha za sve građane. Tužno je što imam želju za čitanjem, ali ne i mogućnost da dođem do knjiga”, kaže Tatjana Berić.

❓ Да ли је НАРОДНА универзитетска библиотека само за поједини народ?▶ Волим да читам, а овако изгледа мој одлазак у библотеку.▶ Овог мјесеца одрећићу се своје накнаде за туђу његу у износу од 160КМ да бих донирала за рампу. Институцијама је то ипак споредна ствар. ▶ Прикључи се и ти, јер град Бања Лука не може да издвоји 2000КМ за овај проблем. Тиме би олакшали живот свима нама који можемо да читамо, али не и да савладамо степенице.💪 Бања Лука мора бити доступна за све.ПОДИЈЕЛИТЕ ДАЉЕ! ❤

Gepostet von Татјана Берић am Samstag, 22. Februar 2020

Buka