Home Banjaluka Banjalučki DIS teatar organizuje predstave za djecu u selima

Banjalučki DIS teatar organizuje predstave za djecu u selima

0

DIS – pozorište mladih Banjaluka organizuje izvođenje pozorišne predstave za djecu “Stara tajna” u sedam društvenih domova na teritoriji grada Banjaluke.

Ova aktivnost je počela prošle nedjelje i biće provedena u okviru projekta “Dan za pozorište” koji je Grad Banjaluka podržao putem javnog poziva.

Za predstave će biti korištena kompletna svjetlosna i tonska oprema, scenografija, tako da  će djeca imati sličan ugođaj kao da predstavu gledaju u pozorištu.

Uz predstave će biti ogranizovane i interaktivne radionice o temi “Razvoj inteligencije korištenjem pozorišnih tehnika”, kao i predavanje o pozorištu i pozorišnom bontonu.

Predstava će biti igrana od 19 časova u drušvenim domovima i to u srijedu u Zalužanima, u četvrtak u Piskavici, a u petak u Verićima. Predstave će biti igrane i u Potkozarju, Dragočaju, Debljacima i Bronzanom Majdanu.

Radionice počinju od 18 časova, a roditelji su ovu ideju podržali jer djeca iz prigradskih naselja često nisu u mogućnosti da posjećuju pozorišta jer su udaljena od njihovih škola i kuća.

(Srpska Info)