Home Banjaluka Banjalučkim mjesnim zajednicama i ove godine prioriteti vodovod, putevi i rasvjeta

Banjalučkim mjesnim zajednicama i ove godine prioriteti vodovod, putevi i rasvjeta

0

Liste prioriteta mjesnih zajednica za izgradnju komunalne infrastrukture u idućoj godini slične su kao i svake godine, a to su izgradnja vodovoda, asfaltiranje ulica, kao i postavljanje rasvjete.

Svih 57 mjesnih zajednica ove liste treba do sutra da dostave Odjeljenju za komunalne poslove.

“Podaci o prioritetima za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture poslužiće za izradu programa zajedničke komunalne potrošnje i uređenja građevinskog zemljišta za narednu godinu. Prioritete je potrebno klasifikovati po vrstama, kako bi bio sačinjen što kvalitetniji prijedlog ovih programa”, objasnili su u ovom odjeljenju.

Mjesne zajednice treba da navedu tri prioriteta po vrstama, sa tačnom lokacijom, količinom, odnosno dužinom, brojem potencijalnih korisnika i procijenjenu vrijednost radova, odnosno opreme.

“Napominjemo da su prijedlozi mjesnih zajednica jedan od kriterijuma, a da će Odjeljenje  prilikom izrade prijedloga programa uvažavati i kriterijume Strategije razvoja grada, Plana kapitalnih investicija 2018 – 2020, usvojene odluke, analize, studije, projekte, kao i ravnomjernost ulaganja po mjesnim zajednicama”, istakli su u resornom odjeljenju.

Slaviša Vučkovac, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Verići, rekao je da nema većih promjena na listi prioriteta u odnosu na prošlu godinu.

“Po pitanju komunalne infrastrukture, težište će nam biti na nastavku izgradnje vodovoda, ali i modernizaciji nekih saobraćajnica, koliko to bude moguće”, kazao je Vučkovac.

U MZ Petrićevac kažu da će i ove godine kao komunalne prioritete predložiti izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže za ovo naselje.

Miladin Miličević, predsjednik Savjeta MZ Česma, kaže da će i ovaj put na listi prioriteta biti isti problemi, a da će sa liste biti izbačeni samo oni problemi koji će ove godine biti riješeni.

“I dalje nam je na listi prioriteta most kod ‘Vitaminke’, asfaltiranje ulica, ali i postavljanje rasvjete”, kazao je Maličević.

U MZ Ljubačevo ističu da im je od komunalnih prioriteta najvažnija rasvjeta do etno-sela “Ljubačke doline” i do zaseoka Vučenovići.

Rajko Radaković, predsjednik Savjeta MZ Šargovac, kaže da neće dostavljati listu, jer ni od prošlogodišnjih prioriteta ništa nije urađeno.

“Listu prioriteta nećemo dostavljati jer sa zadnje liste koju smo predali ni u jednom segmentu nije ispoštovano ništa od onoga što smo tražili, već su rađene neke druge stvari”, rekao je Radaković.

(Nezavisne)