Home Banjaluka Banjaluka dobila 230 novih kontejnera

Banjaluka dobila 230 novih kontejnera

0

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić posjetio je danas banjalučko preduzeće “Čistoća AD” povodom nabavke 230 kontejnera ukupne vrijednosti oko 200.000 KM što su zajednički finansirali Grad Banjaluka, preduzeće “Čistoća” i republički Fond za zaštitu životne sredine.

Radojičić je rekao da je riječ o jednoj od najvećih nabavki nove opreme u proteklih nekoliko godina i precizirao da je od 230 nabavljenih kontejnera, 70 zapremine od više od tri metra kubna, a 160 je manjih koji su zapremine od 1,1 metar kubni.

“Većina kontejnera je već montirana i od sutra će se moći isporučivati na teren, biće izvršena zamjena starih dotrajalih ili onih u lošem stanju i postavljanje na nove lokacije”, rekao je Radojičić.

On je izrazio očekivanje da će Banjaluka biti čistija, te da će i građani biti zadovoljniji, jer često zovu i pitaju za stanje kontejnera i za mogućnost dodatnih količina.

“Ukupna vrijednost nabavljenih kontejnera je oko 200.000 KM, na šta treba dodati i dodatna sredstva za kante koje će takođe biti raspoređene po gradu”, rekao je Radojičić.

Direktor preduzeća “Čistoća” Aleksandar Bajić je rekao da je ovo preduzeće danas doniralo Gradu 50 kontejnera od 3,2 kubika ukupne vrijednosti 75.000 KM i dodao da će novi kontejneri značajno poboljšati higijenu u Banjaluci.

“Osim ove donacije, zajedničkim snagama idemo u realizaciju preostalih posuda koje će biti raspoređene prvenstveno u užem centru grada, a dotrajale posude će biti raspoređene na druge lokacije”, rekao je Bajić.

On je naglasio da je veoma bitno da se ovakav trend nastavi, jer su i preduzeće “Čistoća” i Gradska uprava zadovoljni ovim projektom.

Bajić je dodao da su na nekoliko lokacija u gradu postavljeni kontejneri za posebno sortirani otpad, ističući da se u nekim dijelovima Banjaluke otpad ne sortira kako bi trebalo.

“U posljednjem periodu na pet-šest lokacija su postavljeni kontejneri za razdvojeni otpad. U praksi je to sasvim drugačije jer nesavjesni građani taj otpad još uvijek ne sortiraju kako treba”, rekao je Bajić.

(Nezavisne)