Home Banjaluka BANJALUKA: Ko i zašto “mami” djecu u kombi?

BANJALUKA: Ko i zašto “mami” djecu u kombi?

0

Nepoznate osobe koje voze kombi i “mame” djecu da im priđu, nudeći im besplatno šišanje, ne odustaju. Za sada su već četiri slučaja prijavljena banjalučkoj policiji. Uprave škola kao i policija su na nogama, jer se traga, kako saznajemo, za crnim, tamno plavim i bijelim kombijem. Prvi slučaj je prijavljen u februaru ove godine, u blizini područnog odjeljenja škole Aleksa Šantić, u banjalučkom naselju Drakulić.

“Obavljamo razgovore sa djecom, angažovali smo pojačano psihologa koji je i ranijih godina pričao sa djecom na tu temu. Ide oglas po školi i sarađujemo sa policijom. “, poručila je Svjetlana Radusin, direktor OŠ Aleksa Šantić Banja Luka

U septembru su se opet pokrenuli, pa su pokušali da namame i djecu u blizini područne škole Đura Jakšić u Šargovcu. Direktor ove škole Darko Tomić je na službenom putu, ali su nam iz uprave potvrdili da su provjerili sve navode i da detalje očekuju sledeće sedmice. Kako kažu, čuli su za slučaj, ali čekaju detalje od policije.

Mira Vukobrat iz Česme, koja živi u neposrednoj blizini škole, kaže da je komšiluk zabrinut. Dodaje da su se takve stvari dešavale i prije nekoliko godina.

Iz Policijske uprave Banjaluka poručuju da su dobili četiri prijave te da sa svim kapacitetima rade na ovim predmetima.

“U tom smislu ostvarena je i komunikacija sa predstavnicima vaspitno–obrazovnih ustanova i skrenuta im je pažnja da u okviru svojih nadležnosti preduzmu potrebne radnje kao i da po uočavanju bilo kakvih sumnjivih lica ili vozila odmah obavjeste najbližu policijsku stanicu ili policiju na besplatan broj telefona 122”.

Policjaci provjeravaju sva vozila koja sliče onim iz navedenih prijava, ali pojačana je i saobraćajna kontrola oko škola, poručuju iz Policijske uprave Banja Luka.

(BN)