Home Vijesti Banjaluka: Plakao i vrištao zbog smrti druga

Banjaluka: Plakao i vrištao zbog smrti druga

0

Stefan Vidović (22) iz Banjaluke, optužen da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Marko Ivekić-Stojanović (23), plakao je i vrištao zbog pogibije druga, rekla je u banjalučkom Okružnom sudu Stefanova majka Radmila Vidović.

“Rekao mi je da je on vozio i da je Marko veoma loše. Tražio je da ide odmah kući kod Ivekića. Otišla sam u bolnicu i rekla mu da bude spreman na sve” – rekla je Vidovićeva.

Dodala je da su veče uoči nesreće Stefan i Marko otišli u Laktaše na proslavu Nove godine po julijanskom kalendaru.

“Stefan je trebalo da ide u Šipovo na slavu, ali je ostao na Markov prijedlog. Kazali su da će prespavati u Laktašima i ujutro se vratiti kući. Za nesreću sam saznala ujutro, kada me je pozvao Stefan” – kazala je Vidovićeva.

Dodala je da je nudila novčanu pomoć roditeljima stradalog, ali da nisu prihvatili. Svjedočili su i poznanici Vidovića, Tijana Josipović i Milan Ivić, koji su za njega imali samo riječi hvale.

Josipovićeva je ispričala da su Vidović i Ivekić-Stojanović bili bliski i dobri drugari. I ona i Ivić za nesreću su čuli od drugih. Branilac Vidovića, advokat Jadranka Ivanović, predložila je njegovo psihijatrijsko vještačenje da bi bila utvrđena uračunljivost u vrijeme nesreće. Najavila je da će i optuženi svjedočiti.

Nesreća koju je, prema optužnici, skrivio Vidović desila se 14. januara 2019. u Jakupovcima kod Laktaša. Vidovića terete da je vozeći pijan nedozvoljenom brzinom od 90,6 kilometara na čas sletio s puta i udario u stub rasvjete.

(Glas Srpske)