Begić na čelu Mladih Demokratskog Progresa Banjaluka

Mladi demokratskog progresa Banjaluka, po prvi su predstavili novi koncept omladine PDP-a performansom i izbornom konferencijom koja je održana danas u Banjaluci.

Novi koncept omladinskog političkog organizovanja predstavio je Ivan Begić, koji je i izabran za prvog predsjednika MDP-a Banja Luka, u ovakvom obliku.

Naša budućnost zavisi jedino i isključivo od nas samih. Naši roditelji su uradili dovoljno samim time što su nam podarili život i prostor na kome da živimo. Naše je da taj prostor izgradimo i učinimo ga dostojnim života za svakog čovjeka, rekao je Ivan Begić, novoizabrani predsjednik MDP-a Banja Luka.

Mladi PDP-a su proteklom periodu izjedrili bitku za više od 20.000 glasova, koliko ima najmlađi parlamentarac Srpske Draško Stanivuković, koji je nedavno postao predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banja Luka.

Zanimljiv je podatak da PDP ima najmlađi kadar na političkoj sceni Republike Srpske, ali i BiH. Branislav Borenović bio je najmlađi ministar u Vladi Srpske, Draško Stanivuković najmlađi odbornik, a sada i najmlađi poslanik u Skupštini Srpske.

Suviše smo mladi da bismo išli linijom manjeg otpora i da bismo povjerovali da je ovdje nemoguće živjeti bolje. Nova energija, nova snaga koja je spremna da se izbori za novu Banjaluku, sabrani oko jedne ideje da se ovdje borimo, da ovdje ostanemo i da ovdje živimo bolje.

Podrška novom konceptu stigla je i od predsjednika PDP-a Branislava Borenovića.

Izuzetno sam ponosan na ovo što su predstavili mladi PDP-a. Nisu samo pobrojali nekakvih jedanaest problema, već i dali jedanaest konkretnih rješenja. Pomoći ćemo im da ovo što su danas predstavili i realizuju na najbolji mogući način, poručio je predsjednik PDP-a  Branislav Borenović.