Begić upao na Radojičićev politički skup u školi (VIDEO)

Ivan Begić, aktivista i saradnik narodnog poslanika Draška Stanivukovića objavio je na društvenim mrežama video snimak skupa u Osnovnoj školi “Borisav Stanković” u banjalučkom naselju Lazarevo.

 

Begić je snimak objavio nakon što je SNSD-ov poslanik Srđan Mazalica na današnjem skupštinskom zasjedanju izjavio da u školi nije bilo djece, te da je skup počeo u 18.30 časova.

 

-Svakako da ćemo o ovome uredno obavijestiti Ombudsman za djecu Republike Srpske, jer propisi moraju biti jednaki za sve. Ako ne može u školu poslanik, ne može ni Igor Radojičić, rekao je Begić.

 

Na video snimku koji je Begić objavio jasno se vidi da je za vrijeme skupa u školi bilo djece, te da je skup počeo u 18 časova, kada je i najavljen.

 

-Takođe, član 14. stav 2. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju jasno kaže da “u školi nije dozvoljeno političko organizovanje i djelovanje, kao ni korišćenje školskog prostora u te svrhe, u vrijeme održavanja redovnih vaspitno – obrazovnih aktivnosti”. Svakako da poslije ovakvog kršenja Zakona direkor škole treba biti smijenjen, zaključio je Begić.

Istinito