Home Sport Bek Mladosti iz Doboja Nemanja Nikolić “bira” između Zvezde i Dinama (VIDEO)

Bek Mladosti iz Doboja Nemanja Nikolić “bira” između Zvezde i Dinama (VIDEO)

Finiš prelaznog roka obično donosi najbolje stvari i najzvučnije transfere. Najtraženiji igrač u BiH na ljetnoj fudbalskoj pijaci je mladi desni bek Mladosti iz Doboja pored Kaknja, Nemanja Nikolić.

Nemanja Nikolić, stub Mladosti iz Doboja pored Kaknja nalazi se na meti Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama. Oba kluba spremna su da za omladinskog reprezentativca BiH izbroje oko 500 000 evra plus procente za BH premijerligaša. Iz uprave Mladosti su za Elta televiziju potvrdili da su obavili razgovore sa čelnicima oba kluba, te da se u narednih nekoliko dana može očekivati realizacija ovog posla.

– Veoma je primamljivo što su oba kluba blizu Lige šampiona. San svakog igrača je da zaigra u velikom klubu, na velikoj sceni. Prelazak u bilo koji od ova dva kluba, ako do toga dođe bio bi veliki korak za mene. Mislim da sve ide svojim tokom, čvrsto je na zemlji Nemanja Nikolić.

Mladi Nikolić zimus je bio na korak od prelaska u ukrajnski Šahtjor iz Donjecka. Čak je prošao i probu, ali klubovi nisu našli zajednički jezik oko obeštećenja.

– Dan po dolasku u Antaliju na pripreme sa Mladosti priključio sam se U19 timu Šahtjora. S njima sam bio tri dana, odradio šest treninga i odigrao dvije utakmice. Bili su zadovoljni onim što sam pokazao. Potom sam se vratio sa svojom ekipom. Nedugo zatim dobio sam poziv da se priključim U21 timu Šahtjora i odigrao sam jednu utakmicu. I tada su bili zadovoljni, ali se nešto iskomplikovalo oko transfera, mislim da je u pitanju bilo obeštećenje – otkriva Nikolić.

18-ogodišnji desni bek ima ugovor sa FK Mladost do ljeta 2021. godine i ukoliko se ostvari transfer u Beograd ili Zagreb, bila bi to rekordna prodaja tima iz Doboja pored Kaknja.

ELTA