Home Svijet Ber Grils u problemu nakon što je skuvao žabu u Nacionalnom parku...

Ber Grils u problemu nakon što je skuvao žabu u Nacionalnom parku u Bugarskoj

0

Poznati avanturista Ber Grils mogao bi dobiti novčanu kaznu od  bugarske vlade nakon što je ubio žabu za vrijeme snimanje svoje avanture na planinama Rila 2017. godine.

Britanac je snimio je epizodu svoje serije “Running Wild” u bugarskim planinama Rila 2017. godine zajedno sa američkim baletanom Derikom Hofom, i viđen je kako trlja i kuva žabu.

Međutim, bugarsko ministarstvo za životnu sredinu saopštilo je u četvrtak da je Grils prekršio ekološke zakone prirodnog rezervata tako što je ubio životinju, plivao u jezeru i zapalio vatru.

– Očigledno je iz filmskog materijala da je tokom snimanja došlo do kršenja propisa i pravila ponašanja u zaštićenim područjima: ulazak i plivanje u slivu Karakaševskog jezera, paljenje vatre, hvatanje i ubijanje životinje – izjavio je portparol ministarstva za AFP.

Zvaničnici iz odjeljenja su rekli da razmišljaju o kažnjavanju Grilsa i Hof-a između 250 i 2 500 evra, dok bi se kompanije, “Bear Grills Ventures” i “Electus”, mogle suočiti sa kaznom od 500 do 5 000 evra.

CNN