Home BiH Bh. IT sektor u ekspanziji, u posljednjih sedam godina povećan za 72...

Bh. IT sektor u ekspanziji, u posljednjih sedam godina povećan za 72 posto

0
Da je IT karijeru moguće graditi u BiH govori i podatak da je sektor informacijskih tehnologija u našoj zemlji od 2010. do 2017. godine doživio veliku ekspanziju od čak 72 posto, a plate IT stručnjaka su u samome vrhu, mnogo iznad državnog prosjeka.

Upravo je ova tema bila fokus predavanja kojeg su održali menedžeri i IT stručnjaci iz kompanije Logosoft, Platinum sponzora Sedme MS Community BiH konferencije, koja se održala 14.09. u Sarajevu.

Kompanija Logosoft, jedna od prvih IT kompanija u BiH sa više od 22 godine uspješnog poslovanja i jedna od vodećih IT kompanija u BiH je prava adresa za potpuno poslovno usavršavanje IT stručnjaka, kao i za iskustvo rada na realnim projektima u državi i regiji.

“IT sektor raste iz dana u dan, time postaje pokretačka snaga ekonomskog razvoja BiH i doprinosi smanjenju nezaposlenosti mladih. Ali, vrlo slaba komunikacija industrije sa obrazovnim sektorom stvara nesklad i disproporciju između strukture kadrova koji izlaze na tržište i stvarnih potreba industrije. Gotovo da nema obrazovne institucije u BiH koja može proizvesti kompletnog IT stručnjaka koji može započeti sa radom odmah po završetku obrazovnog procesa. Taj proces naknadnog učenja i poslovnog usavršavanja u Logosoftu omogućavamo stručnim edukacijama, posjetama svjetskih IT konferencija i seminara, kao i radom na veoma kompleksnim i zahtjevnim projektima za naše klijente i partnere u BiH i regiji, ali i unutar kompanija u grupaciji”, poručili su iz Logosofta tokom svog predavanja.

Sedma MS Community konferencija ugostila je 400 učesnika iz BiH i regije, a ove godine je okupila mnoge kompanije, patnere i sponzore pod sloganom “UnITed”.