Home Banjaluka Bicikli ponovo na iznajmljivanje

Bicikli ponovo na iznajmljivanje

0

Sistem automatskog iznajmljivanja bicikala „Bl bajk“ od danas je nakon zimske pauze, ponovo u funkciji, kako bi svi oni kojima je to neophodno mogli da ih koriste umjesto putničkog automobila ili pješačenja.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve napomenuli su da će radnici Odjeljenja redovno dezinfikovati bicikle, terminale i opremu.

“Trenutno je na području grada pet lokacija sa ukupno 40 bicikala, koje su opremljene odgovarajućim terminalom i sistemom za izajmljivanje i parkiranje bicikla. Lokacije se nalaze u centru grada – Ulica kralja Petra I Karađorđevića (preko puta zgrade Gradske uprave), kod vodenog parka „Akvana“, u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra „Nikola Tesla“, u Parku „Mladen Stojanović“ i u Obilićevu na raskrsnici Cara Lazara i Istočnog tranzita”, naveli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Prvo se mora izvršiti registracija korisnika

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve rekli su da sistem funkcioniše na način da se prvo mora izvršiti registracija korisnika, i to putem interneta, mobilne aplikacije, direktno na terminalu ili dolaskom u prostorije Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

“Nakon registracije, korisniku će biti omogućeno da iznajmi bicikl na način da izvrši svoju identifikaciju, unosi broj bicikla koji je na raspolaganju na terminalu, nakon čega sistem automatski otključava bicikl. Nakon završetka vožnje, korisnik vraća bicikl na jedan od terminala, i sistem automatski vrši obradu i naplatu u zavisnosti od vremena korištenja bicikla”, pojasnili su u resornom Odjeljenju.

Cijene iznajmljivanja bicikala su, kako kažu, povoljne, pola sata u toku dana je besplatno, a nakon toga svaki sljedeći započeti čas je 1,5 KM.

Prema trenutnim podacima, ovaj, sve popularaniji sistem ima 1.500 aktivnih korisnika.

Besplatne mjesečne karte za „Bl bajk“

Organizacija LIR evolution u saradnji sa Gradom Banja Luka, povodom Dana planete Zemlje i Dana grada Banje Luke, danas je na terminalu „Bl bajka“ preko puta Gradske uprave – dijelila besplatne mjesečne karte za „Bl bajk“.

Foto: A. Čavić