Home Banjaluka Biciklista polomio rampu u Vrbanji kod Banjaluke, voz se zaustavio

Biciklista polomio rampu u Vrbanji kod Banjaluke, voz se zaustavio

0

Na pružnom prelazu u Vrbanji kod Banjaluke juče ujutro prošao je voz iako rampa nije bila spuštena, što je izazvalo strah i negodovanje drugih učesnika u saobraćaju.

U momentu kretanja voza u blizini prelaza nalazilo se nekoliko automobila i pješaka, a rampa je bila pokidana i bačena kraj puta.

Prema riječima očevidaca, mašinovođa je prije nailaska na prelaz zaustavio voz, svirnuo i polako krenuo, dok su zabezeknuti prolaznici i vozači posmatrali šta se dešava.

Portparolka “Željeznica RS” Nada Savić-Stevanović pojasnila je da je biciklista juče polomio rampu te da je mašinovođa bio obaviješten o tom incidentu.

– Mašinovođa je imao nalog da se zaustavi prije pružnog prelaza, svira i tek onda krene, što je i učinio. To je inače praksa kada se desi vanredan slučaj i saobraćajna bezbjednost ni u jednom momentu nije bila ugrožena. O svemu smo obavijestili policiju, koja ja izašla na teren sa našom komisijom. Branik je potom popravljen i vraćen u funkciju, tako da sada funkcioniše bez problema – rekla je Savić-Stevanović.

Apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da vode računa kako prelaze pružne prelaze te da poštuju saobraćajnu signalizaciju.

glas srpske