Home Crna hronika Bilčar o ubistvu Milovanovića: Nisam nikoga želio da povrijedim

Bilčar o ubistvu Milovanovića: Nisam nikoga želio da povrijedim

0

Goran Bilčar, optuženi za ubistvo Bojana Milovanovića u tuči kod parka Kupustište u Banjaluci, posvjedočio je u Okružnom sudu da je tek nakon privođenja u policiju saznao da je Milovanović mrtav.


Krvava tuča odigrala se 18. oktobra prošle godine. Osim Bilčara, koji se tereti za ubistvo, za učešće u tuči optuženi su još i njegov prijatelj Marko Mihailović, te Đorđe Borovčanin i Đorđe Đenadija, koji su bili u društvu sa ubijenim Milovanovićem.

– Pozlilo mi je… Dali su mi šećera i vode. Tada mi je nastao pakao u životu. Ni dan danas ne mogu doći sebi – ispričao je Bilčar.

Početak svjedočenja on je iskoristio da izjavi saučešće ožalošćenoj porodici jer, kako kaže, ranije za to nije imao priliku.

– Mnogo mi je teško, čak i da pričam o svemu. Nisam imao namjeru da bilo šta uradim ili nekog povrijedim, a kamo li da se ovako tragično završi. Tada nisam ni bio svjestan da mi je šrafciger u ruci. Još ne mogu doći sebi. U životu nisam mogao ni sanjati ovo – više puta je ponavaljao Bilčar, trljajući oči.

Detaljno je pričao šta je sve radio od 17. do 19. oktobra kada je uhapšen. Kritične večeri bio je u gradu sa Markom Mihailovićem i Vladom Novakovićem i oko dva sata ujutro svratili su u pekaru “Marčelo” gdje su sreli Milovanovićevo društvo. Čuo je da ih je Novaković pitao “da li su muzičari”, tvrdeći de im se on nije obraćao.

– Oni su ulazili i izlazili iz pekare. Ja sam izašao na sporedni ulaz, prema autu, i čujem galamu. Mihailović viče: “Dođi da vidiš ovo”. Čuo sam psovke “j…vam mater, prebićemo vas”. Izgledalo je kao da su se obraćali nama. Bilo je to pet momaka iz pekare. Otvorili su vrata svog vozila i izvirili. Vidio sam im lica – kazao je Bilčar.

Ipak on i Mihailović su sjeli u BMW i krenuli, a Novaković je ostao u pekari. Bilčar tvrdi da su ih momci iz pekare obišli i nastavili sporo da voze ispred njih.

– Blicao sam i oni su upalili četiri žmigavca i stali. Ja sam BMW-om stao pored njih i nikome nisam prepriječio put – tvrdi Bilčar.

Kaže da su tada pitali suparničku grupu zašto im psuju matere, da bi usljedio odgovor “sad ćemo vam opet”.

– Na prstima Bojanove šake vidio sam spušten sat. Udario me u glavu. Povukao sam se unazad. Smučilo mi se i obuzeo me je strah. Nikada nisam bio u tuči. Mahinalno sam otvorio gepek. Uzeo sam dizalicu i šfraciger – kaže Bilčar.

Pojasnio je da je šrafciger ponio iz firme i ubacio u gepek, jer je prijateljici trebao pomoći oko nekih radova. Prisjetio se da je dizalicom zamahnuo, te da mu je ispala, pa ga je Bojan drugi put udario.

– Dok sam ustajao mahinalno sam zamahnuo rukom u kojoj je bio šrafciger. Osjetio sam da sam udario u nešto – rekao je Bilčar napravivši pauzu tokom koje je brisao oči i zatražio čašu vode.

U nastavku je rekao da je Bojan pao. Međutim, Bilčar tvrdi da nije bio svjestan šta se desilo, ali je ipak otišao da traži dizalicu, dok mu je šrafciger sve vrijeme bio u ruci.

– Nisam htio to da uradim. Kada sam zamahnuo, nisam imao namjeru… Tad se pojavio i Mihailović, sjeli smo u auto i otišli po Novakovića u pekaru, a zatim kući. Dok smo se vozili Mihailović je rekao: “Onaj momak što je pao, pridigao se”. Nisam znao da je preminuo dok mi to nije rečeno u policiji – rekao je Bilčar.

Srpska Cafe