Home Crna hronika Bilčar svjedočio u procesu za ubistvo Milovanovića: Optuženi tvrdio da je mahinalno...

Bilčar svjedočio u procesu za ubistvo Milovanovića: Optuženi tvrdio da je mahinalno ubo mladića

0

Optuženi za ubistvo Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice, Goran Bilčar (27) iz Banjaluke, ustvrdio je juče u Okružnom sudu da nije bio svjestan da je u ruci imao šrafciger i da je ubio mladića.

– Pozlilo mi je kada su mi u stanici policije rekli da je Milovanović podlegao. Tada je nastao pakao u mom životu. Ni danas ne mogu doći sebi, mnogo mi je teško – kazao je Bilčar i izrazio saučešće porodici ubijenog.

Njega terete da je Milovanovića ubio 18. oktobra lani tako što ga je šrafcigerom ubo u sljepoočnicu. U ovom predmetu zbog učestvovanja u krvavoj tuči optuženi su Marko Mihajlović (27) iz Banjaluke, te Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21) iz Kozarske Dubice.

Bilčar je ispričao da su kobne večeri on, Marko Mihajlović i Vlado Novaković oko dva ujutro otišli u pekaru “Marčelo”, gdje su sreli suparničku grupu mladića iz Dubice.

– Novaković je te momke pitao: “Jeste li vi neki muzičari”, na šta su mu pojedini odgovorili da jesu, a neki da nisu – kazao je Bilčar.

Prema njegovim riječima, nakon što je izašao iz pekare čuo je galamu te da su im momci iz Dubice psovali majku i govorili da će ih prebiti.

– Mihajlović i ja sjeli smo u BMW i krenuli, dok je Novaković ostao u pekari. Ti momci su nas obišli autom, a zatim nastavili da sporo voze ispred nas. Blicao sam im. Onda su upalili četiri žmigavca i stali. Stao sam pored njih, nisam prepriječio put – kazao je Bilčar.

Tvrdio je da su on i Mihajlović izašli iz auta i upitali  suparničku grupu zašto im psuju mater, na šta su dobili odgovor: “Sad ćemo vam opet”.

– Vidio sam sat spušten na Bojanovu desnu šaku, kojom me je udario u glavu. Smučilo mi se i obuzeo me strah. Otvorio sam gepek i uzeo zajedno dizalicu i šrafciger. Dizalica mi je ispala, a onda sam mahinalno zamahnuo rukom u kojoj je bio šrafciger. Osjetio sam da sam udario u nešto – kazao je Bilčar.

Borovčanin i Đenadija, s druge strane, tvrde da u njihovom društvu nikome nisu psovali majku i da su njih prvi napali Mihajlović i Bilčar. Ustvrdili su da im je BMW u kojem su bili Bilčar i Mihajlović popriječio put.

– Mihajlović je istrčao iz auta, otvorio moja vrata i pitao: “Ko ste vi, šta hoćete, što psujete majku?” Bio je agresivan i svi smo izašli iz auta. On i Bilčar su galamili pa im je Bojan rekao: “Šta ćemo sada”, a Bilčar je rekao: “Sad ćeš vidjeti” te je iz gepeka auta uzeo dizalicu i bacio na nas, a zatim se zatrčao i Bojana udario u lijevu sljepoočnicu – kazao je Borovčanin.

Sličnu priču ispričao je i Đenadija, koji je takođe istakao da su ih Mihajlović i Bilčar prvi napali. Svjedočenjem optuženih završen je dokazni postupak u ovom predmetu.

Optužnica

Prema optužnici, do sukoba između Gorana Bilčara i Marka Mihajlovića sa jedne i Bojana Milovanovića, Đorđa Đenadije i Đorđa Borovčanina sa druge strane došlo je 18. oktobra prošle godine. Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu, koju je bacio prema Milovanoviću, ali ga je promašio. Zatim je iz prtljažnika vozila izvadio šrafciger i ubo Milovanovića dva puta, jednom u predjelu grudi, a drugi put u  sljepoočnicu. Sve se desilo u banjalučkoj ulici Nikole Pašića, kod parka poznatog kao “Kupusište”. Mihajlovića, Borovčanina i Đenadiju terete za učešće u pomenutoj tuči.