Home Vijesti Biljana je misteriozno nestala prije tri godine, a riječi njene majke lome...

Biljana je misteriozno nestala prije tri godine, a riječi njene majke lome srce

0

Vesna Đorić, majka Biljane Đorić, studentkinje iz Mataruške banje koja je nestala 2. decembra 2015. godine u Kraljevu, na svom Fejsbuk nalogu i dalje moli za bilo kakvu informaciju o nesrećnoj devojci.

– I opet molim sve koji imaju bilo kakvu informaciju da mi jave. A vi koji znate, a ćutite, od vas mi je dovoljno samo: “živa je”. Ako se plašite da ćete odgovarati, obećavam vam da nećete. Samo javite, makar i sa lažnog profila – kaže uz nekoliko Biljaninih fotografija njena majka Vesna.

Ovo je samo posljednja u nizu objava koje Vesna gotovo svakodnevno objavljuje, a posvećeni su Biljani. U pojedinim objavama se obraća direktno njoj, evocira uspomene preživljene sa kćerkom, a u pojedinim moli za pomoć i informacije, piše Blic.rs.

– Nova godina, svi smo na okupu, samo tebe nema. Kako je nama, da li možeš da zamisliš? Majka cijeli dan plače i maštam kako se spremaš za doček. A sada razmišljam gdje si, da li si gladna, da li ti je hladno? Moli te majka, daj mi neki znak bar da si živa, da misliš na mene, olakšaj majčinu bol. Znaj da si mi stalno u mislima i čestitam ti Novu godinu gdje god bila samo da si mi živa i zdrava. Volimo te svi. Čeka će majka cijelu noć bar neki znak. Sve ti je oprošteno. Ljubim te puno, puno – objavila je Vesna na veče dočeka Nove godine.

U komentarima na objave, Vesna Đorić prima poruke podrške od mnogobrojnih ljudi koji pomno prate dešavanja vezana za ovaj slučaj.

Podsjećamo, Biljana Đorić iz Mataruške Banje nestala je 2. decembra 2015. goidne, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima. Ona je te večeri iz Kosovske Mitrovice do Kraljeva doputovala popodnevnim vozom. Sa železničke stanice otišla je do Dositejeve ulice. Odatle taksijem do “Zadužbine”, gdje je na šalteru kioska – mijenjačnice ostavila pasoš i mobilni telefon uz riječi “doći će neko ovo da uzme”.

Nakon dvije nedelje ronioci Žandarmerije su više puta pretražili riječno korito i obale Ibra, ali ništa nisu našli.

Porodica Đorić vjeruje da je Biljana živa

Informacija da je Biljana ostavila dokumenta u kiosku, izazvala je njenu majka Vesnu da konsultuje psihologe da daju svoje mišljenje o tom detalju u istrazi, koji su ustanovili, prema njenim riječima, da je Biljana željela da se sakrije, ali ne i da se ubije.

Roditelji, Goran i Vesna su Biljanu tražili i po manastirima i u Kosovskoj Mitrovici gdje je studirala, pisali su i Patrijaršiji, ali odgovor nisu dobili.

– Svakog dana popijem punu šaku lijekova za smirenje. Prepušteni smo sami sebi, a osjećamo da i ostala naša djeca, pate. Nestala je devojka, živo biće, a mi ništa ne znamo – kazala je početkom 2018. godine majka Vesna Đorić.

Biljana se nalazi i na žutoj Interpolovoj potjernici, ali ona nije javna, već u nju mogu imati uvid samo zaposleni u Interpolu.

(Nezavisne)