Home Banjaluka BILO NEKAD U BANJALUCI: Milorad Dodik svečano otvorio fakultet na kome je...

BILO NEKAD U BANJALUCI: Milorad Dodik svečano otvorio fakultet na kome je Osmica „diplomirao“

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik izjavio je, komentarišući aferu lažne diplome direktora Osmana Mehmedagića Osmice, koju je stekao na Univerzitetu za poslovne studije (UPS) u Banjaluci, da će insistirati na tome da svaka lažna diploma bude osnov za zatvaranje fakulteta na kome je izdata.

Zanimljivo je da je 2007. godine na otvaranju ovog fakulteta traku presjekao upravo on, kao tadašnji predsjednik Vlade Republike Srpske, čemu svjedoče i fotografije sa otvaranja fakulteta.

Dodik je UPS otvorio uz prisustvo mnogih funkcionera, kao i Dragana Čavića, koji je do 2006. bio predsjednik Srpske.

– Fakultet je dužan da poništi diplomu. Što se mene tiče, ja sam za to da se u Republici Srpskoj što prije promjeni Zakon o visokom obrazovanju, da svaka nevalidna odnosno lažna diploma nude osnov za zatvaranje toga fakulteta. Na tome ću insistirati. Ali, ne želim da spekulišem šta je tužilaštvo imalo namjeru da učini s tim – izjavio je Dodik.

Podsjećamo, direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osman Mehmedagić Osmica ostaje bez fakultetske diplome, jer je Republička prosvjetna inspekcija otkrila brojne nepravilnosti i naredila da se ona odmah poništi.

srpskainfo.com