Home Crna hronika Bivši specijalac opljačkao banku?

Bivši specijalac opljačkao banku?

0

Naoružani razbojnik, maskiran kapuljačom, upao je danas u poslovnicu ”Sparkasse banke” u Lukavcu, odakle je, prijeteći oružjem, odnio za sada neutvrđenu sumu novca.


Iz Tužilaštva TK otkrili su kako preliminarni rezultati istrage govore da je pljačkaš sa sobom odnio veću količinu novca:

– Riječ je o pljački koju još vodimo po NN počiniocu. U toku je saslušavanje većeg broja svjedoka, kao i izuzimanje video snimka s nadzornih kamera. Sutra ujutro ćemo imati preciznije informacije o novcu koji je odnesen i o počiniocu.

Prilikom pljačke razbojnik je suzavcem poprskao čuvara. Njega je zbrinula ekipa Hitne pomoći, a potom je prevezen na UKC Tuzla, odakle je nakon zbrinjavanja pušten na kućno liječenje.

Od izvora bliskih istrazi, Dnevni avaz saznaje kako je pljačku počinio nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne namjene MUP-a TK, koji trenutno radi u jednom javnom preduzeću.

Uviđaj su obavili službenici Policijske stanice Lukavac. Prve informacije sugerisale su da je pljačku izvelo nekoliko razbojnika. Istraga se nastavlja.

Dnevni avaz