Home BiH Biznismen o snimku s Tegeltijom: Sve sam poslao međunarodnoj zajednici

Biznismen o snimku s Tegeltijom: Sve sam poslao međunarodnoj zajednici

0

Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše, suvlasnik i direktor firme Airvent potvrdio je vjerodostojnost snimka u kom razgovara sa predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Milanom Tegeltijom i inspektorom SIPA-e Mladenom Pandžom.

Naglasio je kako je snimak u kom traži od Tegeltije da pogura njegov predmet vjerodostojan, kao i natpisi medija o Tegeltijinim koruptivnim radnjama, piše N1.

– Moj stav je da je ovaj snimak vjerodostojan. Lično sam ga snimio da dokažem u kakvom je stanju naše pravosuđe. Osam godina ja se borim sa našim korumpiran sudstvom, pojedincima u korumpiranom sudstvu. Sve sam ovo dostavio međunarodnoj zajednici, predao sam i engleskom ambasadoru originalni CD od 30 minuta snimanja. Upoznate su i Američka ambasada, Incko, sve međunarodne zajednice u BiH – kazao je Alešević i dodao:

– Ja sam to sam lično odradio da dokažem u kakvoj situaciji je to, dvije godine sam radio na predmetu da dokažem da je vrh sam korumpiran u tom dijelu – kaže on.

Alešević nije mogao da iznosi više detalja jer kako kaže sutra u 12 časova u Tužilaštvu o ovom predmetu mora dati izjavu:

– Kontaktirala me SIPA da je otvoren predmet da moram dati izjavu u Tužilaštvu i nisam u mogućnosti dalje komentarisati – kaže on.

Na pitanje da li potvrđuje vjerodostojnost snimka i tačnost onoga što su pisali mediji Alešević odgovara potvrdno.