Home Banjaluka “BL bajk”: Od 2. decembra zimska pauza

“BL bajk”: Od 2. decembra zimska pauza

0

Nedjelja, 1. decembar, posljednji je dan kada će zainteresovani moći da koriste sistem automatskog iznajmljivanja bicikala “BL bajk”, koji ovu sezonu završava sa 1 266 aktivnih korisnika.

Nakon nedjelje slijedi pauza do proljeća, što je uobičajena praksa u svim gradovima u kojima postoji ovakav sistem, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema statistici resornog odjeljenja, najviše najmova ostvareno je radnim danima, a najčešća upotreba bicikala bila je u vremenu od sedam do osam časova, te od 16 do 17 časova.

– To je potvrda onoga zbog čega je i uveden ovaj sistem, a to je svakodnevna upotreba bicikala za odlazak na posao, školu i fakultet, odnosno sve veća upotreba bicikla umjesto automobila – istakli su iz Odjeljenja.

Iz ovog odjeljenja navode da je sistem automatskog iznajmljivanja bicikala ove godine proširen dodatnim terminalom i biciklima u naselju Obilićevo, tako da je na području grada pet lokacija sa ukupno 36 bicikala.

U saopštenju je navedeno da je u narednoj godini planirano proširenje sistema, te će građani i posjetioci moći da koriste dodatne terminale i bicikle.