Home Sport BL Volej i Bimal Jedinstvo u borbi za osminu finala CEV Kupa

BL Volej i Bimal Jedinstvo u borbi za osminu finala CEV Kupa

0

Odbojkašice BL Voleja večeras će ugostiti Bimal Jeidinstvo iz Brčkog u prvoj utamici šesnaestine finala CEV Kupa, a meč je na rasporedu od 19 časova u sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci

Ova dva tima sastala su se minulog vikenda u Srednjevropskoj ligi, kada su Brčanke pobijedile, iako su bile u gotovo bezizlaznoj sitaciji pošto su u taj-brejku gubile sa 13:8. Trener BL Voleja Radmila Marković kaže da je upravo taj meč pokazao da njena ekipa može parirati Brčankama.

-Mi smo pokazali da možemo da se nosimo sa Brčankama, nismo uspjeli da ih pobijedimo ali sam zadovoljna jer naša igra izgleda sve bolje. U rezultatskom smislu u CEV Kupu mi nemamo rezultatski imperativ. Najbitnije je da dobro odigramo i da damo svoj maksimum. Postoje neki mali probelmi ali ništa alarmantno i mislim da ćemo biti u redu kada je u pitanju meč protiv Bimal Jedinstva. Ja želim da pozovem sve ljubitelje odbojke jer će imati priliku sigurno da vide kvalitetan meč – rekla je Markovićeva.

Trener Bimal Jeidinstva Smajil Pezerović kaže da za njegov tim ovaj duel ne dolazi u dobrom trenutku.

-Malo smo pokošeni gripom koja je protutnjala kroz našu svlačionicu i zaista u prethodnom periodu nismo mogli dobro da treniramo, igračice su bile pod infuzijama. Ova utakmica nam dolazi u zaista nezgodnom trenutku, jer smo na neki način poljuljani prethodnom utakmicom protiv BL Voleja koju smo dobili zaista teško. Međutim, mi smo takav tim da, ko god da igra ide na pobjedu, posebno u BiH. Mislim da imamo dovoljno jak roster da možemo doći do pobede ko god bude igrao, a ta pobeda bi nam u velikoj meri olakšala posao – rekao je trener Bimal Jedinstva Smail Pezerović.

Srpska Info