Home BiH Blokiranjem ušteda SNSD i HDZ pokazali koliko su bahati

Blokiranjem ušteda SNSD i HDZ pokazali koliko su bahati

0

– Delegati u Domu naroda iz SNSD-a i HDZ-a odbijanjem Zakona o umanjeivanjima plata ili ukidanju privilegija u institucijama BiH, građanima šalju poruku koliko su bahati, poručuju u saopštenju Saveza penzionera i potomaka Banjaluka.

 

“Odlukom da ne podrže nekoliko Zakona kojima se umanjuju visoke plate, ili ukidaju neke od privilegija funkcionera u institucijama vlasti, prethodno usvojenih u Predstavničkom domu PS BiH, delegati u Domu naroda iz SNSD-a i HDZ-a podržanih od potrebnog broja svojih licemjernih kolega iz SDA, šalju jasnu poruku svim građanima, pa i onima koji su njihovi glasači, koliko su bahati, samoživi i neosjetljivi na probleme onih u čije ime određuju”, saopšteno je iz Saveza penzionera i potomaka Banjaluka.

“Nikola Špirić, Nebojša Radmanović, Srdeoje Nović, Dušanka Majkić, Dragan Čović, Borjana Krišto, Bakir Izetbegović i ostali najistaknutiji funksioneri SNSD, HDZ i SDA, tobožnji zaštitnici nacionalnih intersa, zaluđenih naroda koje stalno plaše jedne drugima, više od dvije decenije se vrte na najvišim funkcijama i uz sve moguće privilegije i nikakvu odgovornost”, dodaju usaopštenju.

U saopštenju se između ostalog kaže da u situaciji kada je ekonomija na koljenima, kada penzionera 80%, kojih je više nego radnika, prima penziju manju od 400 KM, oni sa svojim primanjima koja prelaze 8.000 KM, ne pokazuju empatiju.

“Pitamo ih a i sve nas: Šta je to najveći nacionalni interes, ako nije dobar i kvalitetan život svakog Bošnjaka, Hrvata, Srbina i ostalih građana”, naglašava se u saopštenju.

Iz Saveza penzionera i potomaka pozivaju građane da se oslobode straha i da prvom prilikom koju pružaju lokalni izbori izađu i glasaju za promjene.

(BN)