Home BiH Bolnica “Srbija”: Za jedan dan obavljene 22 operacije oka

Bolnica “Srbija”: Za jedan dan obavljene 22 operacije oka

0

Ljekar specijalista oftalmologije sa beogradske Vojnomedicinske akademije Bojan Kovač obavio je u Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu u toku jednog dana 22 složene operacije katarakte na oku.


Direktor bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija istakao je da su, u okviru stalnih napora da unaprijede usluge za sve pacijente, u upravi ove zdravstvene ustanove odlučili da uspostave saradnju i angažuju Kovača, saopšteno je iz ove bolnice.

– Odsjek za oftalmologiju, na čelu sa Bobanom Petrović, jedan je od najistaknutijih u našoj bolnici. Obavlja se značajan broj operacija svakog mjeseca, ali smo, zbog velikog interesovanja za takve operacije, angažovali i Kovača. On radi veoma zahtjevne operativne zahvate zbog kojih su naši pacijenti ranije morali da idu u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske u Banjaluku – rekao je Šešlija.

Iz ove bolnice poručuju da se angažmanom doktora Kovača smanjuju dosadašnje liste čekanja i da se komplikovane operacije mogu obavljati u Bolnici “Srbija”, te da više nije potrebno pacijente upućivati u velike zdravstvene centre u Banjaluku ili Beograd.

– Želimo da pacijenti u našoj bolnici imaju najbolju moguću uslugu i da ne traže pomoć u drugim centrima. Doktor Kovač je rođen u Sarajevu. Treba da okupimo ljude sa ovih prostora koji su već ostvarili zavidne karijere da nam pomognu da unaprijedimo naše znanje – poručio je Šešlija.

U saopštenju je navedeno i da će termini dolaska doktora Kovača biti objavljeni na zvaničnoj stranici bolnice.

Kovač, koji je ove operacije obavio 21. septembra, od 2009. godine radi na Klinici za očne bolesti VMA, a od 2016. godine je asistent na predmetu oftamologija na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Srna