Home Sport Bomba iz FSS: Radomir Antić opet selektor Srbije?!

Bomba iz FSS: Radomir Antić opet selektor Srbije?!

0

Fudbalski savez Srbije užurbano traži novog selektora, a nasljednik Mladena Krstajića bi mogao da bude – Radomir Antić (70). Čelnici FSS su poslije sporazumnog raskida ugovora sa bivšim selektorom, poslije debakla u kvalifikacijama za EP od Ukrajine (5:0), počeli da tragaju za idealnim rješenjem, čovjekom punim iskustva i sa autoritetom.

U prvi mah učinilo se da je dogovor pao sa Ljubišom Tumbakovićem, ali se već poslije nekoliko dana ispostavilo da je negdje zapelo u pregovorima, pa je počelo da se traži novo rješenje za funkciju na kojoj su od samostalnosti Srbije 2006. godine bila čak desetorica selektora.

Izbor je ovih dana pao na Radomira Antića koji je, prema svim procjenama, anketama i mišljenjima vodio nacionalni tim u vrijeme kada je on imao najviše povjerenja navijača i kada su tribine bile krcate na utakmicama u Beogradu. To je bilo u vrijeme kvalifikacija za Mundijal u Južnoafričkoj Republici.

Podsjetimo, Antić je fudbalsku reprezentaciju Srbije vodio od 20. avgusta 2008. do 15. septembra 2010. godine, kada je sa Dejanom Stankovićem i ostalima odveo “orlove” na Mundijal, sa kojeg smo se poslije spleta okolnosti i poraza od Gane (0:1), pobjede nad Njemačkom (1:0) i poraza od Australije (2:1) vratili već poslije grupne faze kući.

U ovako delikatnom momentu za nacionalni tim, možda je došla nova prilika da se Antić vrati na mjesto na kojem je pažnju fudbalske Srbije držao više od dvije godine na, do tada, najvišem nivou.

Bilans za pamćenje

Radomir Antiće za više od dvije godine na selektorskoj klupi vodio Srbiju, od njene samostalnosti, na ukupno 28 utakmica i po tome je i dalje rekorder od svih deset trenera od 2006. godine do danas. Za to vrijeme su “orlovi” zabilježili 17 pobjeda, tri remija i osam poraza.

novosti.rs