Home Banjaluka Borislav Brezo, fotograf iz Banjaluke: Najteže sebi opraštam propuštene momente!

Borislav Brezo, fotograf iz Banjaluke: Najteže sebi opraštam propuštene momente!

0

Fotograf Borislav Brezo rođen je 1987. godine u Jajcu, odrastao je i školovao se u Višegradu, a posljednjih godina živi i radi u Banjaluci.

Fotografija je za njega, kaže, način komuniciranja sa svima onima do kojih njegove fotografije dođu, a ona je i način komunikakacije sa samim sobom, baš kao i svaka umjetnost.

“Dobre fotografije, onima koji ih znaju osjetiti mogu biti kao dobra priča, muzika, poezija, slika. Ono što mi je uvijek bilo bitno je da mi fotografisanje, prije svega, bude hobi, da gledam kroz objektiv iz lične potrebe. Naravno, ne izbjegavam honorarne poslove, ali se trudim da se što manje bavim komercijalnom fotografijom, jer najviše uživam kada radim za sebe, a ne za druge”, kaže Brezo za BUKU

Prisjeća se da je prvi „ozbiljniji“ aparat kupio 2007. godine i od tada se rijetko odvaja od njega.

“Uvijek su me najviše privlačili detalji iz svakodnevnog života. Volim da fotografišem realne stvari, zaustavljam trenutke, a stvari ostaju baš onakve kakve jesu. Pored svakodnevice, najčešći motivi na mojim fotografijama su oni koje je stvorila priroda. Najteže sebi opraštam propuštene momente, kada iz nekog razloga aparat nije sa mnom, a ispred sebe imam dobru fotografiju”, kaže Brezo.

 

Pogledajte fotografije koje je Brezo izabrao da vam pokaže:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Više Brezinih fotografija možete pogledati i na platformi Flickr.com

Buka