Home Ex-Yu Broj žrtava zemljotresa u Albaniji porastao na osam

Broj žrtava zemljotresa u Albaniji porastao na osam

0

Albansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je potvrđena smrt još jedne osobe u zemljotresu u Albaniji, čime je broj poginulih porastao na osam.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je poginuo muškarac usljed rušenja zgrade u kojoj je nekad bio hotel na zapadu Drača.

Lokalni mediji pišu da se vila u Draču srušila i da se vjeruje da je u njoj bilo osam ljudi, čija sudbina još nije poznata, prenio je AP.

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da je njemački kancelar Angela Merkel ponudila pomoć, kao i njegove kolege iz Sjeverne Makedonije i Bugarske.

Crna Gora je poslala tim za potragu i spasavanje, a iz Rumunije su poslata dva vojna aviona sa specijalizovanim timovima za brzi odgovor.

Albanski ministar odbrane Olta DŽaka izjavila je ranije da je poginulo sedmoro ljudi.

Zemljotres jačine 6,4 stepena po Rihterovoj skali osjetio se u albanskoj prijestonici Tirani i okolini, a dogodio se jutros u 3.54 časa.

Američki institut za geološka istraživanja saopštio je da je epicentar potresa bio na 30 kilometara od Tirane, na dubini od deset kilometara i da se radi o drugom jakom zemljotresu u tom području u posljednja dva mjeseca.

Zemljotres se osjetio u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Grčkoj, Hrvatskoj i BiH, a još jedan snažan potres zabilježen je oko 7.00 časova.

TASS je prenio da je u zemljotresu povrijeđeno više od 320 ljudi.