Home Banjaluka BUDŽET KONAČNO USVOJEN Stanivuković poručio skupštinskoj većini: Nećete me obeshrabriti

BUDŽET KONAČNO USVOJEN Stanivuković poručio skupštinskoj većini: Nećete me obeshrabriti

0

Skupština grada Banjaluka nakon višečasovne rasprave usvojila je kasno sinoć budžet grada za ovu godinu u iznosu od 149,7 miliona KM.

Skupštinska većina usvojila je amandmane SNSD-a, koji su za gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića bili neprihvatljivi, a kojima je predviđeno izdvajanje iz budžeta za pronatalitetnu politiku od milion KM, te 2,7 miliona KM za jednokratnu podršku zdravstvenim radnicima.

Usvojena je odluka o izvršenju budžeta za 2021. godinu, te zaključak o prijevremenom stupanju na snagu odluke o usvajanju budžeta grada za 2021.

Skupština je usvojila i odluku o utvrđivanju stope poreza na nepokretnosti na području Banjaluke za 2021. godinu. Usvojen je i amandman na ovu odluku koji je predložila skupštinska većina predvođena SNSD-om, a tim dokumentom predviđa se da se poreska stopa umanji za 50 odsto da bi privrednicima bio olakšan rad tokom pandemije virusa korona.

Stanivuković je ranije rekao da je u potpunosti prihvatljiv amandman Ujedinjene Srpske da se za iznos od 50.000 KM povećaju sredstva za tekuće grantove za rad boračkih organizacija i za projekte i programe boračkih i drugih organizacija.

On je naveo da je za njega u potpunosti prihvatljiv i amandman Kluba odbornika Demosa da se podsticajna sredstva za razvoj poljoprivrede i realizacija projekata u oblasti poljoprivrede planiraju u iznosu od od 935.100 KM umjesto 835.100 KM.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić okončao je rad Treće vanredne sjednice Skupštine grada Banjaluka.

Budžet, koji je predložio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, pretrpio je određene izmjene amandmanima SNSD-a, koji imaju za cilj da, kako je on kazao, onemoguće rad novoj gradskoj vlasti i blokiraju razvog grada.

Skupštinska većina usvojila je amandmane SNSD-a, kojima je predviđeno izdvajanje iz budžeta za pronatalitetnu politiku od milion КM i 2,7 miliona КM za jednokratnu podršku zdravstvenim radnicima.
“Uradili ste što ste naumili”

– Uradite kako ste naumili, prepreke koje nam postavljate mi ćemo poštenim i odgovornim radom prevazići. Preživjeli smo okupatore, preživjećemo i vas – kazao je u jednom obraćanju odbornicima skupštinske većine gradonačelnik Stanivuković.

On je rekao da ga neće obeshrabriti to što skupštnska većina predvođena SNSD-om pokušava “obesmisliti njegov rad”.

– Radićemo još marljivije, pošteno i odgovorno u interesu naših građana – kazao je Stanivuković, prenosi BN.