Home Biznis Bugojno: Turistički radnici fokus stavljaju na domaće potencijale

Bugojno: Turistički radnici fokus stavljaju na domaće potencijale

0

U većini bosanskohercegovačkih turističkih agencija pronalaze nove mogućnosti organiziranja rada kako bi prevazišli novonastalu situaciju, u kojoj je za sada nemoguće realizirati ranije dogovorena putovanja u inozemstvo.

Za razliku od proteklih godina, fokus je stavljen na ponudu domaćih turističkih potencijala, kojih na prostoru Bosne i Hercegovine ima u izobilju.

– Pored prirodnih bogatstava, tu su vrhunski hotelski kompleksi, kao i gastronomska ponuda koja je prepoznatljiva u svijetu – navodi direktor turističke agencije “Lambada” iz tog grada Amel Fazlibegović.

Dodaje kako je oblast turizma u BiH pretrpjela ogromne štete tokom pandemije, te da je situacija pred početak ljetne sezone još neizvjesna, te ističe kako je ovo teško vrijeme za sve one koji se bave turizmom.

Po njegovim riječima nadu i optimizam u agenciji, koja postoji od 1998. godine, vide u organiziranju putovanja i ekskurzija na prostoru BiH.

Kao potencijalne bh. destinacije za koje su zainteresirani na području Bugojna navode se Jajce, Prusac, Livno, Međugorje, Krajina, Visoko, Travnik…

/

Let’s block ads! (Why?)