Home Vijesti Čavić: Konferencija ministra Lukača je bila jedna cirkusantska zabava

Čavić: Konferencija ministra Lukača je bila jedna cirkusantska zabava

0

Vrlo je opasno kada u jednom društvu ministar unutrašnjih poslova učestvuje u izbornom procesu, iznoseći teške kvalifikacije kao što je ova današnja, kazao je predsjednik NDP-a Dragan Čavić na konferenciji za medije u Banjaluci, stoji u saopštenju NDP-a.

”Ne komentarišem cirkus, a konferencija ministra Lukača je bila jedna cirkusantska zabava, a da bi bila potpuna trebao je tamo da dovede gutače vatre, šetače na konopcu, da stavi mečku koja igra i majmuna koji vozi biciklo pa da onda komentarišem cirkus”, figurativno je objasnio Čavić.

On dodaje da je ministar na sebe preuzeo obavezu da politički kvalifikuje ljude sa govornice Ministarstva unutrašnjih poslova.

”U moje vrijeme takav ministar policije nije se mogao ni zamisliti, a zbog ovakvih kvalifikacija, kao predsjednik bih tražio da takva osoba iste sekunde da ostavku ili bih raspustio Vladu, ukoliko ne žele da ga razrješe”, istakao je Čavić.

Čavić smatra da je ovo jasna poruka građanima Republike Srpske da su institucije za provođenje zakona potpuno uključene u političku kampanju, što je, kako je rekao, potpuno nezakonito i što je direktno rušenje demokratskih principa i sloboda četriri dana prije održavanja izbora.

”Oni koji čine krivična djela za njih postoji odgovornost, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju i bez obzira iz čije su porodice, krivično odgovaraju prema krivičnom zakonu”, rekao je Čavić.

Podsjetio je da se preskonferencija održala, a da pri tome nemamo nikakav stav Tužilaštva niti ima ikakvih informacija, osim da je opozicija označena kao teroristička organizacija.

”Na čelu sam stranke, koja je sastavni dio koalicije za pobjedu, biću i dalje, a mi ćemo i pobijediti. Korištenje ovakvih sredstava samo pokazuje u kakvom jadu i čemeru se nalaze ti ljudi i koliko strahuju od promjene vlasti”, naglasio je Čavić.

Smatra da je ovo još samo jedna u nizu zloupotreba javne funkcije u posljednjih godinu dana.