Home Društvo Čelinac: Prikupljene 64 doze krvi

Čelinac: Prikupljene 64 doze krvi

0
ЧЕЛИНАЦ, 12. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Акцијом добровољног давања крви, у којој су прикупљене 64 дозе ове драгоцјене течности, Општинска организација Црвеног крста из Челинца обиљежила је завршетак још једне успјешне године дјеловања.

Akcijom dobrovoljnog davanja krvi, u kojoj su prikupljene 64 doze ove dragocjene tečnosti, Opštinska organizacija Crvenog krsta iz Čelinca obilježila je završetak još jedne uspješne godine djelovanja.


Sekretar čelinačke organizacije Crvenog krsta Ostoja Kovačić rekao je da su se ovoj akciji odazvala 94 člana Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi koji djeluje pri Crvenom krstu, ali da njih 30 iz zdravstvenih razloga nije bilo u mogućnosti da da krv.

Prema njegovim riječima, primijetan je odziv mladih članova, što je dokaz da, uprkos svim negativnim pojavama u društvu, humanizam i ljudska solidarnost i dalje imaju svoje pristalice.

Čelinački Crveni krst tradicionalno, u proljeće i krajem godine, organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi, a članovi Aktiva dobrovoljnih davalaca se po potrebi, te u svakoj prilici koja im se ukaže, odazivaju pozivima da pomognu u spasavanju života.

Osim toga, čelinački humanitarci i na druge načine pomažu ljudima u nevolji, a najčešće tako što prikupljaju hranu, odjeću i sredstva za liječenje oboljelih.

Prikupljene doze krvi biće predate Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Srna