Home Banjaluka Česma i Obilićevo dobijaju teretane na otvorenom

Česma i Obilićevo dobijaju teretane na otvorenom

0

U banjalučkim naseljima Obilićevo i Česma u narednoj godini planirana je izgradnja teretana na otvorenom, sa ciljem poboljšanja sportsko-rekreativnih sadržaja u gradu, rečeno je Srni u gradskom Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Izgradnja teretana planirana je kod novog mosta u Obilićevu i fudbalskog igrališta u Česmi, naveli su iz Odjeljenja i dodali da Banjaluka prati svjetske trendove kako bi omogućila svim zainteresovanim da vježbaju u prirodi.

Prednost izgradnje teretana ogleda se u činjenici da će one biti dostupne građanima bez obzira na vremenske prilike, te lakom i besplatnom korištenju.

U Odjeljenju su naglasili da se prilikom izbora lokacija za izgradnju teretana vodi računa o tome da to budu mjesta sa povećanom frekvencijom rekreativaca i na kojima ima manje ovakvih sadržaja.

U Banjaluci su od 2010. do 2018. godine izgrađene teretane na otvorenom na lokaciji između Venecija mosta i Rebrovačkog mosta, u Parku “Mladen Stojanović”, na Banj brdu, u Naselju Sime Matavulja, te naseljima Starčevica i LazarevO, kao i u krugu sportsko-rekreativnog centra “Akvana”.