Home Vijesti Ćevabdžinica kriva za zagađenje vazduha u Sarajevu?

Ćevabdžinica kriva za zagađenje vazduha u Sarajevu?

0

Na hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo raspravljalo se danas o problemima u vezi sa zagađenošću vazduha, a kao jedan od glavnih krivaca za to što je Sarajevo proglašeno najzagađenijim gradom na svijetu, proglašena je lokalna ćevabdžinica.

Naime, član stručnog tijela za sprovođenje plana interventnih mjera u Kantonu Sarajevo, Plamenko Tais, koji je prezentovao informaciju o kvalitetu vazduha u Sarajevu, rekao je da taj grad jeste zagađen ali da se analizator američke ambasade, koja je radila mjerenje vazduha, nalazi u blizini ćevabdžinice.

Njegovu izjavu komentarisao je poslanik saveza za bolju budućnost Zvonko Marić, rekao je da nije u potpunosti zadovoljan tim zaključkom.

“Nadam se da su shvatili u američkoj ambasadi, kao što smo i mi shvatili da je uzrok ćevabdžinica. Ne znam za smisao da raspravljamo dalje ako smo napokon otkrili uzrok zagađenja vazduha”, rekao je Marić.

Ministar prostornog uređenja, građevinarstva i zaštite životne sredine Kantona Sarajevo Čedomir Lukić, ocijenio je da su pojedinačna mala ložišta najveći zagađivači te je potrebno napraviti novu analizu koja će pokazati koji je stvarni procenat uticaja saobraćaja na kvalitet vazduha.