Home BiH Članovi grupe Pravda za Davida stigli na protest ispred VSTS

Članovi grupe Pravda za Davida stigli na protest ispred VSTS

0

U Sarajevu se danas u 11.55, pred zgradom pravosudnih institucija, očekuje dolazak nekoliko stotina građana iz više gradova Bosne i Hercegovine. Dolazak autobusa najavljen je iz Velike Kladuše, Lukavca, Banjaluke, Tuzle…

Stotinak članova grupe “Pravda za Davida” stigli su u Sarajevo kako su i najavili, da se priključe protestima ispred pravosudnih institucija BiH.

– Dolazimo iz Banjaluke, članovi smo neformalne grupe “Pravda za Davida”. Krajnje je vrijeme da se svi narodi u BiH podignu i dignu glas protiv svega što se dešava. Prevršilo je svaku mjeru. Funkcija koja bi trebala biti ogledalo morala da se toliko kriminalizovala, prešlo je svaku mjeru. Vjerujem da će ovi protesti barem inicirati rekaciju Visokog predstavnika i ostalih predstavnika međunarodne zajednice – kazao je jedan od članova grupe “Pravda za Davida”.

Podsjećamo, protesti su najavljeni nakon što je u medijima objavljen video snimak o umiješanosti predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine Milana Tegeltije u korupcijsku aferu „potkivanje“, piše Radio Sarajevo.