Home Banjaluka Članovi grupe “Pravda za Davida” udaljeni iz kafića, policija legitimisala novinare

Članovi grupe “Pravda za Davida” udaljeni iz kafića, policija legitimisala novinare

0

U Banjaluci i sinoć je zabranjeno okupljanje članova grupe „Pravda za Davida“. Policija je ponovo spriječila, ne samo građane da mirno i dostojanstveno traže istinu i pravdu za pokojnog Davida Dragičevića, već su sa mjesta okupljanja udaljili i novinare koji su bili na radnom zadatku.

Članove grupe „Pravda za Davida“ ponovo su legitimisali pripadnici MUP RS. Ozren Perduv iz ove grupe ističe da su im i ovaj put prijetili prekršajnim prijavama. Razlog legitimisanja, kako navodi, nisu im saopštili.

– Slika govori sama za sebe. Dešava se nastavak jedne bruke i sramote, jednog zločina prema sopstvenom narodu. Sjedi dvoje, troje ljudi i opkoli ih desetak policajaca. Na moje pitanje koji je razlog legitimisanja, pitali su me da li sam ja unutrašnja kontrola u MUP, a zatim su me otjerali – naveo je Ozren Perduv.

Lične karte na uvid tražili su i novinarima, nakon čega su im saopštili da se udalje sa šetališta koje se nalazi iza hrama Hrista Spasitelja. Vanja Stokić koja je bila na radnom zadatku navodi da ovo nije prvi put da joj zapisuju lične podatke.

– Zaprijetili su mi da će me odvesti u Policijsku stanicu, da ću biti pritvorena i da će mi napisati prekršajnu prijavu. Nisu htjeli da se uopšte raspravljanju, to je bilo izričito i čim su zapisali naše podatke

otjerali su nas – istakla je Vanja Stokić.

Iz grupe „Pravda za Davida“, poručili su da ih niko neće spriječiti u njihovoj namjeri da se bore za istinu i pravdu. Od institucija RS već 448 dana zahtijevaju da otkriju imena ubica i nalogodavaca ubistva Davida Dragičevića, piše BN.

Budući da se do danas ništa nije uradilo po tom pitanju, članovi grupe navode da ih nikakve prijetnje ne mogu uplašiti, te da će i dalje podržavati porodicu Dragičević.

Nakon što su legitimisani, članovi grupe „Pravda za Davida“, kratko su se zadržali u obliženjem kafiću, nakon čega im je, kako tvrde, saopšteno da moraju napuste ugostiteljski objekat.

Srpska Info