Home Vijesti Članovi grupe ”Pravda za Davida” zapalili svijeće na grobu mladića

Članovi grupe ”Pravda za Davida” zapalili svijeće na grobu mladića

0

Članovi grupe ”Pravda za Davida” danas su se okupili na Davidovom grobu da, simbolično na Dan Republike, zapale svijeće i pošalju poruku mira.

Oni su poručili da svi treba da slave današnji dan, ali da ne žele da njihova grupa bude povezana sa bilo kojim incidentom na današnji dan.

– Nama trenutno nije do slavlja, nama je do pravde i do istine. Rekao sam da ne bi trebalo sa obilježjima zbog dešavanja 25. decembra. Do danas bilo je u Banjaluci ružnih slika, kao što je slika kad civili tuku policiju i policija tuče civile. To je slika koja nije trebala ni MUP-u RS, ni Pravdi za Davida – kaže član grupe ”Pravda za Davida” Dragan Dabić.

Kako su poručili neće dopustiti da neko opet isprlja ime grupe i predstavi ih kao huligane ili rušioce Republike Srpske.

– Mi nastavljamo putem mira i dostojanstva i to je najjača snaga grupe ”Pravda za Davida”. To je naš put i mi samo tražimo istinu i pravdu. Zato smo zamolili sve dobre ljude da ne idu sa obilježjima grupe ”Pravda za Davida” na trg da ne bi došlo do neželjenih situacija u bilo kom smislu – ističe Dabić.

Oni su poručili da će nastaviti mirna okupljanja svako veče u 18 časova u porti Hrama Hrista Spasitelja, a tako će biti i večeras, 290. dan zaredom.

BN